Demirtas til CNN: Regeringen har ansvaret for angrebet i Ankara

Demirtas til CNN: Regeringen har ansvaret for angrebet i Ankara

HDP-medformand Selahattin Demirtas var gæst hos CNN International, hvor han besvarede en række spørgsmål fra tv-værten Frederik Pleitgen i forbindelse med terrorangrebet i Ankara. Her understregede Demirtas, at IS ikke kunne have udført dette angreb uden støtte fra de tyrkiske myndigheder.

Angrebet i Ankara er det hidtil blodigste og barbariske påpegede Demirtas og sagde: “Hidtil har 98 mennesker mistet livet og flere hundrede er såret. Vi har stået over for talrige angreb i de seneste seks måneder. Der er tegn på, at IS kan have udført alle disse angreb, men vi tror, at der er folk inde i staten, der støtter IS.”

Dernæst spurgte tv-værten Demirtas om han mener, at AKP-regeringen har ansvaret for angrebet i Ankara. Demirtas besvarede spørgsmålet således: “Ja, de er ansvarlig for angrebet. Der er hverken blevet foretaget en effektiv kamp mod eller anholdelser af IS-medlemmer i Tyrkiet. Desuden tog den tyrkiske efterretningstjeneste (MIT) heller ikke nogen sikkerhedsforanstaltninger i forbindelse med fredsdemonstrationen. IS kunne ikke have udført dette angreb uden støtte fra regeringen,” sagde Demirtas.

Afslutningsvis sagde Demirtas til tv-værten, at der opildnes til racekrig i Tyrkiet. Efter valget har AKP-regeringen valgt at starte en krig i Tyrkiet, men HDP fortsætter med at arbejde for freden.

Kilde: Imctv.com.tr

Indland NYHEDER