AKP ansvarlig for angrebet i Ankara

AKP ansvarlig for angrebet i Ankara

KCK udtaler efter det umenneskelige og grusomme angreb mod fredsdemonstranterne, at de tager meget afstand fra sådanne handlinger. Endvidere pointerer KCK, at det er AKP som er ansvarlig for handlingen i Ankara, hvor der på nuværende tidspunkt er blevet dræbt 97 civile og over 500 er sårede.

KCK skriver gentagne gange i sin pressemeddelelse, at de ansvarlige skal stå til regning for massakren i Ankara. Budskabet med demonstrationen var fred, så hvorfor skulle man angribe denne fredsommelige forsamling, som blandt andet stod og dansede.

Angreb mod demokratiet

Attentatet i Ankara er et angreb mod de demokratiske kræfter, som omgående ønskede genoptagelsen af den brudte fredsproces. Derfor opfordrer KCK alle kræfter, som fortsat ønsker fred og demokrati i landet, at de kæmper videre for genskabelsen af en permanent fred. Endvidere har KCK erklæret våbenhvile og udtalt, at man ikke vil angribe militærenheder, sålænge at de ikke bliver angrebet.

KCK siger ligeledes, at massakren i Ankara er endnu en massakre mod det kurdiske folk og så længe, at kurderne viser en modstand som i Cizre, Nusaybin og Silopi, så vil der være denne risiko. Folkets ønske om fred er større end myndighederne er klar over og derfor vil de demokratiske kræfter sejre i sidste ende.

KCK kondolerer alle de familier, som har mistet nogen ved massakren og siger gentagne gange, at de ansvarlige skal retsforfølges. At give skylden til andre organisationer er meningsløst og derfor bør AKP selv tage sin del af ansvaret og de burde have sørget for sikkerheden,” fortsætter KCK i sin udtalelse.

KCK: “I stedet for at hjælpe de sårede begyndte politiet at angribe med tåregas og vandkanoner, og det viser endnu en gang AKP’s hensigt med situationen. Til sine egne folkemøder eller demonstrationer er sikkerheden i top, men når det kommer til andre, så ser man igennem fingrene med tingene. Handlinger som disse er åbenlyst skabt for at svække kurderne og ikke mindst de demokratiske kræfter i landet, men det kommer til at slå fejl, for ønsket om fred og demokrati er større end alt andet.”

KCK har i løbet af sidste uge som nævnt tidligere meldt ud, at man ville erklære våbenhvile, så længe at man ikke selv bliver angrebet, da man ønsker at beskytte sikkerheden under valgperioden. KCK:”At man vælger at udføre massakren efter at man vidste, at vi ville erklære våbenhvile, giver mening for hvad hensigten har været, at vi skulle trække vores erklæring tilbage og angribe, men tværtimod bevarer vi denne våbenhvileerklæring for at fremskynde en dialog og genoptagelse af freden, samt sikre beskyttelsen ved det kommende valg.”

Indland NYHEDER