En usikker skæbne er i vente for tusindvis af ezidi-kvinder

En usikker skæbne er i vente for tusindvis af ezidi-kvinder

Skæbnen for tusindvis af piger og kvinder, der er blevet bortført af IS i Sinjar-regionen i irakisk Kurdistan er stadig ukendt. Det anslås, at mellem en og fem tusinde ezidiske piger og kvinder er blevet bortført af IS.

Forskningen fortsætter med at spørge, hvad der er sket med de bortførte ezidiske piger og kvinder fra august 2014.

Det Tyske Grønne Parti, repræsenteret af Mürvet Öztürk, besøgte irakisk Kurdistan og udtalte, at antallet af ezidiske piger og kvinder, der blev bortført er over tusinde. Et kurdisk parlamentsmedlem har til Frankfurter Rundschau avisen kritiseret, at emnet omkring de bortførte piger og kvinder ikke har været til debat i Mellemøsten eller i de vestlige lande. Öztürk sagde, at administrationen i Kurdistan var mere interesseret i militære anliggender og at emnet for at befri de bortførte piger og kvinder var af sekundær betydning.

Hvordan kan vi hjælpe disse kvinder?

Öztürk sagde i sit interview: “Vesten bør tage interesse og spørge, hvor disse kvinder er? Har efterretningsorganisationerne oplysninger vedrørende disse kvinder? Hvordan vil vi glemme disse kvinder? Öztürk tilføjede, at salget af ezidiske piger og kvinder som “muslimske brude” var uacceptabelt, og han opfordrede den tyske forsvarsminister Ursula von der Leyen til at tage en interesse i problematikken.

Under sit besøg i irakisk Kurdistan mødte Mürvet Öztürk ezidi-parlamentsmedlemmet Vian Dakhil. Öztürk sagde, at organisationen ”Women Empowerment” havde udført en forskning, der præciserer navnene på mindst 1.300 piger og kvinder, der blev bortført af IS. Men på baggrund af at ezidierne har taget tilflugt i forskellige lande og regioner har det ikke været muligt at få et nøjagtigt tal over de bortførte.

Solgt som slaver eller krav på løsepenge

De Grønnes parlamentariker sagde, at der ifølge oplysninger er indhentet omkring ezidiske piger og kvinder, og at de var blevet solgt til mellem 500 og 1.000 euro. En løsesum på mellem 5 og 10 tusinde euro bliver krævet for frigivelse af piger fra mere velhavende familier.

Det er kendt, at mange af de piger og kvinder, der er blevet bortført i Sinjar er blevet tvunget ind i religiøse ægteskaber, og at nogle er blevet taget til markeder i Mosul eller i byer i det østlige Syrien. Ifølge de politiske partier og foreninger i irakisk Kurdistan er mellem 2 og 5 tusind ezidiske piger og kvinder blevet bortført.

Det faktum at mange ezidier søgte tilflugt til forskellige byer i irakisk Kurdistan, syrisk Kurdistan og tyrkisk Kurdistan gør det vanskeligt at fastslå det sande antal af de bortførte piger og kvinder. Ifølge en undersøgelse foretaget af den amerikanske forsker Christine van den Toorn, der befandt sig i forskellige flygtningelejre, er antallet af bortførte piger og kvinder mindst et tusind.

Kilde: Firatnews.com

Indland NYHEDER Udland