KCK opfordrer Erdogan til at opgive sit fjendskab mod kurderne

KCK opfordrer Erdogan til at opgive sit fjendskab mod kurderne

Kurdistans Fællesskabers Union (KCK) har udstedt en erklæring i forbindelse med de seneste uroligheder mellem kurdiske demonstranter og politiet i Tyrkiet.

KCK skriver i en skriftlig erklæring, at den nuværende udvikling i Tyrkiet er kritisk, og at medmindre der sker en fundamental ændring i mentaliteten i den tyrkiske stat, vil kampene blive intensiveret på alle områder for at sikre forandring. “Tyrkiet og Kurdistan er inde i en kritisk periode. Enten vil den tyrkiske stat undergå en fundamental mentalitetsændring for løsningen af det kurdiske spørgsmål og demokratisering af Tyrkiet, eller vil kampene udvikle sig overalt. Erdogans truende, aggressiv sprog og fjendtlighed overfor kurderne bør stoppe. Snesevis af vores folk er blevet skudt og dræbt af politiet i de seneste dage under solidariske protester for Kobanê. Dette er et bevis på, at AKP-regeringen ønsker at indføre undertrykkelsen tilbage fra 1990’erne mod vores befolkning.”

Ifølge den tyrkiske kanal IMC TV har mindst 41 mennesker mistet livet efter hårde kampe mellem kurdiske demonstranter og politiet i Tyrkiet. Sammenstødene finder sted i store dele af Tyrkiet, hvor kurdiske demonstranter kræver af den tyrkiske regering, at man ikke længere støtter Islamisk Stat (IS), som fortsat angriber den kurdiske by, Kobanê.

Protesterne finder hovedsageligt sted i de kurdisk dominerede områder i det østlige og sydøstlige Tyrkiet. Der har også været sammenstød i Tyrkiets største by, Istanbul, samt i hovedstaden Ankara.

Indland Udland