Enhedslisten følger retssagen mod HDP-medformand

Enhedslisten følger retssagen mod HDP-medformand

Enhedslisten tager til Tyrkiet for at overvåge retssagen mod HDP’s medformand Selahattin Demirtas.

Enhedslistens folketingsmedlem Jacob Sølvhøj og Enhedslistens kommunalbestyrelsesmedlem i Brøndby Steen Andersen er taget til Ankara for at overvære et retsmøde, hvor blandt andet HDP’s formand, Selahattin Demirtas, er under anklage.

Jakob Sølvhøj skriver følgende på sin Facebook-side:

“Siden sommeren 2016 er undertrykkelsen og forfølgelsen af de demokratiske kræfter i Tyrkiet taget til. Mere end 100.000 offentligt ansatte er blevet fyret, og titusindvis af mennesker er blevet arresteret. Blandt de arresterede er der et stort antal HDP partimedlemmer og 12 folketingsmedlemmer af det tyrkiske parlament. De har fået ophævet deres parlamentariske immunitet”.

“Vi er nået dertil, hvor forsvar for ytringsfrihed og demokratiske rettigheder betragtes som en forbrydelse af de tyrkiske magthavere. Derfor må den danske og de øvrige europæiske regeringer ændre deres politiske kurs overfor Tyrkiet og insistere på, at den tyrkiske regerings overgreb mod den politiske opposition omgående standses og de politiske fanger løslades. De demokratiske kræfter i Tyrkiet må ikke lades i stikken. De har krav på vores aktive støtte og solidaritet.”

Indland NYHEDER