Europas venstrefløj har igangsat kampagne for Kobanê og PKK

Det Europæiske Venstreparti (EL) har på et møde i Athen besluttet at lancere en kampagne som blandt andet har til formål at give økonomisk og politisk støtte til Kobanê, samt til fjernelse af PKK fra EU’s terrorliste.

EL er en sammenslutning af socialistiske, kommunistiske, rød-grøn og demokratiske partier fra forskellige EU-lande og associerede medlemslande.

Formanden for EL, Pierre Laurent, er også leder af det franske kommunistparti. Han sendte solidariske beskeder og tanker til folket og den heroiske kamp, de udførte i Kobanê, skriver Firatnews.

Laurent har mellem den 27. og 29. oktober sammen med en delegation besøgt grænseområdet ved Kobanê og den kurdiske hovedby Amed (red. Diyarbakir). Delegationen bestod af medlemmer fra venstreorienterede partier fra Frankrig, Tyskland, Danmark, Grækenland og Italien. Iblandt de deltagende var også formanden for partiet ‘Frihed og Solidaritet (ODP)’ og repræsentanter fra Enhedslisten og Die Linke.

HDP’s (Folkets Demokratiske Parti, det pro-kurdiske parti i Tyrkiet) europæiske repræsentant Eyyüp Doru, som var gæstetaler på mødet gav en times præsentation om ‘situationen i Kobanê, den demokratiske og mangfoldige Rojava-model og kurdernes nuværende situation i generelt’.

Tre beslutninger blev truffet på mødet med hensyn til kurderne. Den første var, at man startede en politisk og økonomisk kampagne for Kobanê.

Den anden beslutning var at overbringe denne støtte gennem DBP’s kommuner, som hovedsageligt består af kurdere. Laurent tilføjede, at mere end 100.000 flygtninge var blevet tvunget til at forlade Kobanê, men at kun 6-7000 havde modtaget hjælp fra de tyrkiske myndigheder. Resten af flygtninge befinder sig i de omkringliggende byer, hvor der pt. ikke er tilstrækkelige ressourcer til at hjælpe dem, da den humanitære hjælp er begrænset.

Laurent og andre medlemmer af delegationen understregede op til flere gange, at den kamp der føres i Kobanê også var én kamp for menneskeheden, og at alle sammen havde til ansvar at støtte kurdernes kampen for demokrati, kvindefrigørelse og mangfoldighed.

Den tredje beslutning, som blev truffet handlede om at få PKK fjernet fra EU’s terrorliste.

Beslutningerne blev offentliggjort den 01-11-2014 i Athen til demonstrationen ‘Verdens Kobani Dag’. Lignende demonstrationer blev holdt i København, Århus, Oslo, Malmø, Stockholm, Berlin, Düsseldorf, Frankfurt, Köln, London, Manchester, Liverpool, Amsterdam, Bruxelles, Strasbourg, Paris, Basel, Zürich, Göteborg, Rom, flere tyrkiske og kurdiske byer mm.

Indland NYHEDER