Ezidier trues med en ny massakre

Ezidier trues med en ny massakre i disse dage. I morgen kan det blive for sent. Ezidier råber om hjælp til den vigtigste menneskeret, retten til at eksistere. Imens verdenssamfundet overvære stilletiende, trues ezidierne i disse dag med endnu en massakre. Hvis ikke verdenssamfundet griber ind, vil ezidierne blive udslettet af IS.

Af Kheero Khalaf og Sehbar Khalaf

Den islamistiske gruppe IS (tidligere ISIS) er på nuværende tidspunkt i gang med et forsøg på at udrense ezidier. Mænd og børn bliver likvideret. Kvinder bliver derimod i første omgang taget til fange. Kvinderne bliver herefter voldtaget og tvangskonverteres til islam. Men skæbnen ender ikke der for dem. De bliver efter disse uhyrligheder dræbt.

Den 3. august omringede IS landsbyen, Hardan (nær Shingal). Her dræbte de 70 ezidier, mens de tog de resterende 700 ezidier med til Sydirak, Hit (nær den syriske grænse). De har nu taget disse 700 mennesker til Kotcho. Ezidier, som lige nu bliver holdt fanget i Kotcho har i smug haft ringet i går nat (d. 2/11-14) og fortalt, at IS planlægger at dræbe disse inden for de nærmeste dage. Disse mennesker har behov for hjælp lige nu ellers dræber IS dem! IS har for nylig omringet landsbyen Kotcho, hvor de gav ezidierne tre dage til at konvertere til islam ellers ville de blive dræbt. Befolkningen tiggede og bad om hjælp, de appellererede til det internationale samfund, FN, den amerikanske ambassadør i Bagdad, det amerikanske konsulat i Erbil, og mange andre internationale agenturer, men ingen hjalp dem! IS dræbte alle mændene og slagtede dem, kidnappede og voldtog kvinder og dræbte børnene. IS viser gang på gang, at der ingen grænser er for, hvad de gøre og fangerne i Kotcho frygter samme skæbne, hvis deres stemmer ikke bliver hørt  – det kan være for sent i morgen!

Vi råber om hjælp! Vi beder om retten til at leve, om retten til at leve uden truslen om en ny udrensning. Vi beder om dansk støtte. Vi mister vores familier og hjem. Vi mister den vigtigste menneskeret, retten til at eksistere. Vi beder Folketinget om bistand til at gøre opmærksom på ezidiernes situation. Ezidier dør. Der er brug for international støtte!

 

NYHEDER Udland