Ezidi-ledere: Forlad ikke Sydkurdistan

Ezidi-ledere: Forlad ikke Sydkurdistan

En gruppe ezidi-ledere, som befinder sig i byen Batman, beder YPG-, YPJ-, HPG- og YJA-Star-guerillastyrkerne om at blive i Sydkurdistan, da man frygter, at man kan blive udsat for en massakre igen.

IS stadig tilstedeværelse i området har ikke gjort området mere sikkert udtrykkes der. Udmeldingerne kommer oven på Murat Karayilans udtalelse om, at man overvejer at tilbagetrække sine styrker fra Sydkurdistan. En af ezidi-lederne Séx Celal Osman udtaler til Firatnews, at YPG og HPG er deres garantier for beskyttelse og overlevelse, da det var dem som havde reddet dem mod endnu en massakre. ”I starten var det kun YPG og HPG, som kom til Sengal og ofrede alt for at redde os. Det glemmer vi aldrig. De var de eneste som kom, da det virkelig brændte på. Derfor beder vi om, at YPG- og HPG-guerillastyrkerne bliver i området og fortsætter kampen mod IS. Samtidig skal pressen i Sydkurdistan være mere positive over for de andre kurdiske styrker, som befinder sig i området. IS prøver stadig at besætte Sengal, og hvis YPG og HPG forlader os vil vi være fortabte. Vi stoler ikke på andre og slet ikke på KDP, som forlod os i den svære tid. Derfor skal de kurdiske styrker slå sig sammen og udfører en permanent fælles front, hvor man respekterer og accepterer alle styrker, som kæmper for Kurdistans rettigheder,” siger Séx Celal Osman til Firatnews.

Séx Celal Osman påpeger over for Firatnews, at IS stadig har tusinder af kvinder, børn og unge som slaver, og at man skal fokusere mere på at befri dem, da det er alles ansvar, at de bliver befriet. En anden ezidi-repræsentant Ese Dermen siger ligeledes, at det ezidiske folk anerkender HPG og YPG som deres sande befrier og havde det ikke været for dem var mange af ezidierne døde nu. ”HPG og YPG er blevet vores håb for en bedre fremtid. Disse styrker er blevet en garanti for alle Kurdistans fire dele, så derfor bekymrer det os, hvis styrkerne vælger at trække sig tilbage,” siger Ese Dermen til Firatnews.

Ezidi-lederne understreger, at YPG- og HPG-styrkernes tilstedeværelse er årsagen til, at man tror på, at tingene nok skal blive bedre med tiden. Derfor pointerer de i en fælles udmelding, at de fortsat ønsker, at guerillastyrkerne bliver i området og beskytter dem mod IS.

I dag udfører kurderne en kæmpe modstand i Sengal og Kobane. I morgen vil det være i Kirkük, Amed og Mahabad, så derfor skal kurderne handle som en hær med fælles kommando, som Murat Karayilan udtrykte for et par dage siden.

Indland NYHEDER Udland