PKK-forbuddet bør fjernes

PKK-forbuddet bør fjernes

Mellem den 6.-8. februar blev den 3. Internationale Jura Konference afholdt i Bonn. Her deltog en gruppe europæiske jurister, advokater og akademikere for at diskutere den seneste udvikling i Mellemøsten og Kurdistan. Konferencen blev afholdt af MAFDAD (International Jura Menneskerettighedsorganisation) og menneskerettighedsorganisationen Azadi.

Det klare budskab fra konferencen var, at man skulle fjerne PKK-forbuddet, eftersom det var PKK som kæmpede mod terroristerne fra ISIS. Det at kurderne kæmper for sine rettigheder og mod den igangværende undertrykkelse skulle ikke mere terroriseres, for den seneste udvikling har vist at det er meningsløst.

KONGRA-GEL (Sammenslutningen af Kurdiske Foreninger i Europa) formand Remzi Kartal var en af deltagerne ved konferencen, hvor han i åbningstalen fortalte kort om PKK’s demokratimodel. Kort fortalt så udtrykte Kartal, at man ønskede skabelsen af en ny demokratisk grundlov, hvor man skabte selvstyreområder i de enkelte regioner. Forstået således, at man skabte en samfundsorden, hvor der blev taget hensyn til alle minoriteter, kulturer og religioner. Hvis ikke disse markante ændringer skete snarest vil kurderne selv varetage dem i de kurdiske områder inden for Tyrkiets grænser, udtrykte Kartal.

En anden deltager ved konferencen var den tyske professor i jura Norman Peach. Norman Peach sagde, at de stadig skulle fokusere på kurdernes kamp mod ISIS, da denne trussel mod kurderne overhovedet ikke var over selvom det gik godt i Kobane. Peach: “Det er svært at skabe et demokrati i et område som i århundreder har været præget af diktaturstyre og undertrykkelse, så derfor skal kurderne være tålmodige med deres demokratikamp. Men dog skal det fremhæves, at skabelsen af en demokratiskmodel absolut er den bedste vej frem for regionen og værd at kæmpe for, så I er på rette vej.”

Peach afsluttede sin tale med at konkludere, at det var nødvendigt for kurderne, at de kunne bruge sine grænseovergange frit, så man kunne importere nødhjælp og våben til Rojava. Uden denne frihed ville man altid være afhængige af sine naboer, som jo ofte forhindrede dem i, at bevæge sig frit ved grænseovergangene.

PKK er vigtig i en kommende fredsproces

Norman Peach og en del af deltagerne var af den overbevisning, at PKK ville spille en meget vigtig rolle i en kommende fredsproces og derfor skulle de selvfølgelig sidde ved forhandlingsbordet. “Man er nødt til, at fjerne PKK fra terrorlisten, da det vil være en forhindring i en kommende fredsproces og det er her, at vesten skal handle og agere,” sagde Peach.

Kilde: Firatnews.com

Indland NYHEDER