Iran har henrettet kurdisk mand til trods for verserende sag hos højesteret

Iran har henrettet kurdisk mand til trods for verserende sag hos højesteret

Behrouz Alkhani, en 30-årig kurdisk mand fra Iran, blev i går henrettet. Det oplyser Amnesty International og tilføjer, at henrettelsen sker til trods for, at han afventede udfaldet af en appeldom ved højesteret.

Amnesty International oplyser desuden, at myndighederne hidtil har nægtet at udlevere liget af Behrouz Alkhani til hans familie.

“Dagens (gårdsdagens, red.) henrettelse af Behrouz Alkhani, som stadig ventede på resultatet af en ankesag hos højesteret er en ond og grusom handling fra de iranske myndigheders side, og det er en overtrædelse både i forhold til iransk ret og folkeretten. Det er rystende, at de har påført Behrouz Alkhani familien yderligere smerte og lidelse ved at nægte at udlevere hans lig,” siger Said Boumedouha, vicedirektør for Amnesty Internationals Mellemøsten- og Nordafrikaprogram.

“Det faktum, at myndighederne har gennemført henrettelsen trods den verserende appel af dommen, som var anket i en klart urimelig rettergang og internationale indsigelser for at standse henrettelsen, viser deres fuldkomne foragt for retfærdighed. Hans henrettelse er blot endnu et bevis på myndighedernes stærke vilje til at fortsætte med en ubarmhjertig bølge af henrettelser. Der har været mere end 700 henrettelser i Iran indtil videre i år.”

 

Indland NYHEDER Udland