Nedbrændinger af kurdiske byer

Nedbrændinger af kurdiske byer

Siden den 20. juli har de kurdiske områder i Tyrkiet været under et gevaldigt pres fra militærets og politiets side. I flere kurdiske byer er der erklæret undtagelsestilstand og myndighederne beder om, at man bliver inden døre i tidsrummet kl. 20 til kl. 07. Kampene mellem folket og staten er blevet intensiveret og i visse byer har kurderne erklæret mere eller mindre selvstændighed.

Ikke nok med at man fra statens side angriber de kurdiske områder, så er man nu også gået i gang med at brænde byerne ned, ligesom man gjorde 1990’erne. De sidste meldinger fra nyhedssiden DIHA (Dicle Haber Ajansi) lyder på, at landsbyer omkring provinsbyerne Lice, Hani og Kocaköy bliver brændt ned af det tyrkiske militær og politi. Folk i landsbyerne prøver at redde deres nærmeste, men i visse tilfælde giver militæret ikke tilladelse til at man kan hente de sårede eller dræbte.
Kildere i områderne fortæller, at militæret og politiet ingen hæmninger har, og de frygter store katastrofale konsekvenser for befolkningen.

Ikke nok med at man angriber fra landjorden, så fortsætter luftangrebene stadig og der tages ikke hensyn til civilbefolkningen eller om de befinder sig i byerne. Lokalbefolkningen har ikke mulighed for at hente de sårede og døde, da man også frygter for sit eget liv.

Kürkcü: Krigen fører Tyrkiet ud i ustabilitet

HDP-parlamentarikeren Ertugrul Kürkcü opfordrede til, at AKP omgående stoppede den igangværende krig, da det kun førte til ustabilitet i Tyrkiet og i sidste ende ikke var til nogen af parternes fordel. Kürkcü sagde: “At tro, at man kan skabe løsning og stabilitet i landet ved at starte en krig er utopi og useriøst. Derfor siger vi endnu en gang stop. AKP fortsætter med at anholde politiske aktivister og civilbefolkningen for at skabe en frygt iblandt os, men de kan tro om. For vi vil fortsætte med, at kæmpe for freden og demokratiet, og ikke mindst for mangfoldigheden i Tyrkiet. Vores kamp er alle folk i Tyrkiets kamp for skabelsen af et mere retfærdigt og ligeværdigt samfund. Den demokratiske proces skal igangsættes for at Tyrkiet kan stabiliseres og samtidig skal man være mere lydhør over kurdernes ønske om skabelsen af en permanent fredsproces. Ingen ønsker denne krig for det er i sidste ende vores brødre og søstre, der dør på begge sider. Så lad os i fællesskab få stoppet krigen og AKP’s udemokratiske adfærd mod kurderne. Nej tak til flere civile drab og massakrer mod kurderne.”

Kilde: Ozgur-gundem.org & Firatnews.com

Indland NYHEDER Udland