IS dræber over 100 assyrere i byen Til Temir

IS dræber over 100 assyrere i byen Til Temir

Seneste meldinger fra YPG og YPJ lyder, at IS har angrebet landsbyer omkring byen Til Temir i Rojava, Nordsyrien. Der er tale om en omfattende massakre mod det assyriske folk, hvor over 100 meldes dræbt og snesevis bortført.

Angrebet er sket i kølvandet på IS’ store nederlag til YPG-styrkerne i Tel Hemis, hvor omkring 100 IS-militante mistede livet i slutningen af februar måned. YPG-styrkerne har efterfølgende tilbageholdt ligene af de IS-militante. ”Efter at have lidt tunge nederlag i Tel Hemis, drog IS-militante videre til Tel Temir, hvor de har begået en massakre mod beboerne og det har kostet over 100 assyriske civile livet og bortførelse af snesevis af andre mennesker,” fortæller YPG’s talsmand og kommandant Rédur Xelil.

Kampene fortsætter i Til Temir

Ydermere fortæller Xelil, at YPG-styrkerne har reageret øjeblikkeligt på angrebet ved at danne en forsvarslinje, da det forventes at IS-militante grupper vil fortsætte deres angreb på andre landsbyer i området efter det store nederlag i Tel Hemis. ”Dette angreb er et stort slag på det kurdiske, arabiske og assyriske folk. En assyrisk kvinde gav IS-jihadister modstand og dræbte fire af dem, da de angreb landsbyen Hermis i Tel Temir. Kvinden er senere blevet taget til fange og halshugget af IS. Kampene fortsætter i Til Temir,” siger Rédur Xelil.

Australsk YPG-kriger hyldes som martyr

Ashley Kent Johnston, en australsk YPG-kriger, mistede livet til kampen i Tel Hemis. På vegne af YPG og YPJ udtrykker YPJ’s Kommandant Nesrin Abdullah følgende om Johnstons heltemodige indsats i krigen mod IS: ”På vegne af YPG og YPJ tager vi Johnston til os som en martyr for det kurdiske folk og menneskeheden. Vi sender vores kondolence til hans familie og det australske folk for tabet af Johnston, der tilsluttede sig kampen fra Australien og modigt kæmpede mod IS-militante i Rojava. Han er en stor værdi for os.”

Kilde: Firatnews.com

Indland Udland