Kurdisk Filmfestival er tilbage for 8. gang

Kurdisk Filmfestival er tilbage for 8. gang

I marts måned vender Copenhagen Kurdish Film Festival tilbage efter to års radiotavshed – med store ambitioner og en ny personlighed. I samarbejde med Cinemateket vil den kurdiske filmfestival skabe en grænsesøgende og genrekrydsende begivenhed og over en uge rumme en lang række film og kulturoplevelser.

Festivalen giver rum til nye, unge talenter, men der vil også være kendte navne. Mød bl.a. instruktøren Reber Dosky (’Radio Kobani’), hvis nye film handler om Sidik, der sætter sig for at finde en persisk leopard i bjergene i Iran. ’Sidik and the Panther’ høstede for nyligt IDFA-festivalens pris som årets bedste hollandske dokumentar. Dosky forventes til en debat om dokumentarens rolle ift. at skabe fortællinger om og fra Kurdistan.

Filmene ’Sisters in Arms’ og ’The End Will be Spectular’ repræsenterer drama-genren – to forskellige, men hver på sin måde fantastiske fortællinger om de følelser og forhåbninger om frihed og ligestilling, der spirer i ungdommen netop nu. Sidstnævnte er en ganske særlig produktion fra Rojava Film Academy, hvor unge talenter har gjort det umulige og fået spektakulær filmkunst til at vokse ud af ruinerne på den historiske by Kobane.

Manager for festivalen, Necati Harmankaya udtaler til nudem.dk: “Det er vores forventning i år at berige begrebet festival med mere end film, således at festivalgængere besøger Cinemateket for debatter, musikalske indslag, mv. I år vil vi desuden for første gang vise børneunderholdning – især målrettet børn i aldersgruppen 4-11 år. Alle indtægter fra børnebio’en deles med Zarok TV [kurdisk børnetv, red.]”

CKF2020 bevarer sine organisatoriske rødder i det ungdommelige og (studenter)aktivistiske miljø, men håber også på et samarbejde med filmakademier, tv-stationer og kunstnerkollektiver. “Det nøje udvalgte program vil forhåbentlig skabe rammerne for både kulturel berigelse, dramatisk inspiration – og et underholdende øjebliksbillede af en verden, som på kort tid er blevet centrum for global opmærksomhed.”, siger Necati Harmankaya.

Billetsalget er startet, og det fulde program kan ses her på Cinematekets hjemmeside.

Prisen per film er 85 kr. – men husk, at du også kan købe et rabatkort med 6 film for 5 films pris (425 kr.). Er du medlem af Cinemateket, er prisen 50 kr. per billet.

Klik for billetter

NYHEDER