Kvinde fra Rojava voldtaget af tyrkisk soldat ved grænsen 

Kvinde fra Rojava voldtaget af tyrkisk soldat ved grænsen 

Den fjendtlige tilgang af tyrkiske militær mod befolkningen i Rojava har forårsaget at en kvinde fra Rojava er blevet voldtaget af en tyrkisk soldat ved grænsen.

En ung kvinde fra Rojava blev tilbageholdt og voldtaget ved en militærpost, der er tilknyttet Katran Division. 
Hændelsen blev fordømt af øjenvidner til HDP (Peoples ‘Demokratiske Parti)i Şırnak, hvis ordfører er Faysal Sarıyıldız, oplyser ANF.

Arbejdere nær Katran militærposten fortalte om den umenneskelighed der fandt sted i detaljer; “Episoden fandt sted i det område, hvor soldater tilknyttet Katran Divisionen holdt vagt, den 16. juli.
Den unge kvinde, fra Girkê Lege, blev stoppet af to soldater, da hun forsøgte at krydse grænsen. Senere tog de hende med i en hytte, hvor hun opholdte sig sammen med to soldater i over en halv time. Da hun kom ud af hytten, fik hun gået et stykke vej før hun faldt om på jorden, fortæller vidnerne. 

Arbejderne, der var vidner til hændelsen løb hen for at hjælpe kvinden og fandt hende bevidstløs og klædt i stumper af tøj. Arbejderne bragte den unge kvinde til den facilitet de arbejdede for, og hjalp hende med at komme til bevidsthed. Kvinden græd og ønskede ikke at fortælle om hvad hun havde været igennem. Efter nogen tid fik hun samlet mod og kræfter og fortalte om hændelsen, mens hun stadig græd og var i chok.  

Hun havde fortalt, at soldaterne ønskede 200 dollars af hende, hvilket hun betalte. Dog mente en af de to soldater ikke at det var nok betaling og voldtog hende.  
HDP’s ordfører, Sarıyıldız har udtalt følgende til ANF: “Det er virkelig svært at finde ord, der kan beskrive en sådan umenneskelig hændelse.”

Sarıyıldız påpegede, at man skal være opmærksom på den tyrkiske stats politik mod Rojava. Den tyrkiske stat og AKP-regeringen anser det sociale system skabt af folk i Rojava for at være en trussel mod dets af suverænitet, hvilket er grunden til den politiske chikane inklusiv voldtægter, som fortsætter. Ifølge Sarıyıldız har disse angreb fået en ny dimension med den seneste hændelse. 

Sarıyıldız påpegede yderligere, at soldaterne der har været involveret i voldtægten fandt modet fra AKP-regeringens politik mod Rojava og tilføjer; “Dette ikke er en sag, der blot er opmuntret af soldaterne selv. Det er indlysende, at det er en opmuntring af den tyrkiske stats tilgang mod Rojava”.

Sarıyıldız understreger, at en hændelse som denne vil blive fulgt op på: ” Under alle omstændigheder vil det kurdiske folk gøre krav på deres ære og fremtid. Befolkningen i Rojava beskytter deres revolution mod alle former for angreb, og forsætter med at opbygge et system, der bunder i et lige og frit socialt system.

Øjenvidnerne er klar til at tale om voldtægtshændelsen, med detaljeret information omkring scene og dato. Sarıyıldız opfordrede de tyrkiske myndigheder til at køre sag mod den øverstbefalende for Katran Division og de involverede i hændelsen. “Ellers vil vi samle titusinder på området for hændelsen og krydse grænserne, med folk der allerede har mistet deres legitimitet.”

Sarıyıldız fortæller, at de også vil mødes med guvernøren fra Cizre og diskutere hændelsen, og holde den øverstbefalende for Katran Division samt guvernøren og distrikt guvernør ansvarlige for hændelsen, skriver ANF. 

Samme sted, hvor kvinden fra Rojava blev voldtaget, har tyrkiske soldater også skudt og dræbte en mand fra VestKurdistan. Den 39-årige Xurşit Haci Ahmed blev den 19. juli dræbt, da han var på arbejde i samme område. 

I samme grænseregion, havde tyrkiske soldater åbnet ild mod en familie på otte medlemmere, der forsøgte at krydse til Tyrkiet i marts, hvoraf tre blev forladt, herunder to kvinder, der var hårdt sårede.

Kilde: Firat News Agency (ANF)

Artiklen er oversat og redigeret af Nûdems redaktion.
Billedet er lånt af Hevallo

NYHEDER