Landsbyerne i Til Temir blev udsat for over 300 angreb allerede i august og september

Landsbyerne i Til Temir blev udsat for over 300 angreb allerede i august og september

Det er ikke blot efter aktionen i Ankara d. 1. oktober, at Nord- og Østsyrien er blevet udsat for angreb fra Tyrkiets side.

Den tyrkiske stat og dens lejesoldater rettede allerede i August-September angreb mod landsbyerne i Til Temir-distriktet 8 gange med mere end 300 artilleriangreb og bevæbnede droner. 8 borgere blev såret og 5 Damaskus soldater dræbt. 25 lejesoldater blev dræbt.

Den tyrkiske stat og dens lejesoldater intensiverede deres angreb på landsbyerne i Til Temir-distriktet i Hesekê-kantonen allerede i august og september, og brugte alle former for tunge våben og bevæbnede droner i disse angreb.

På grundlag af oplysninger fra militære kilder har ANHA – HawerNews Agency udarbejdet en opgørelse over angrebene udført af den tyrkiske stat fra begyndelsen af august til den 12. september.

Siden begyndelsen af august angreb den tyrkiske hær landsbyerne Ebûş og Şêx Elî Dildare i den nordlige del af Til Temir, landsbyerne Um El Kêf, Til Tewîl, Til Cuma, Til Girê Bît og Deşîşe i vest samt landsbyerne Til El Leben, Mezret Şiwêş, Mezret Şiwêş i sydvest. De bombede også alle landsbyerne på krigsfronten, såsom Gozeliyê og Um El Xêr.

Som følge af bombardementet af landsbyen Ebuş blev 5 borgere såret.

En anden borger blev såret under bombardementet af landsbyen Um El Kêf. Derudover døde mere end 5 soldater tilhørende Damaskus-hæren som følge af angrebene og bombardementerne på landsbyerne i distriktet.

Angrebene på regionen fra den tyrkiske stat og dens lejesoldater steg efter den sikkerhedsbevarende operation, der blev lanceret af de demokratiske syriske styrker (SDF) i Deir ez-Zor den 27. august mod ISIS-celler og narkohandlere.

Ifølge ANHA’s opgørelse, lancerede den tyrkiske stat og dens lejesoldater landangrebet mod landsbyerne i Til Temir-distriktet den 3. september. Disse angreb blev besvaret af Til Temirs Militære Råd. Som følge heraf blev lejesoldater hårdt ramt og måtte trække sig tilbage.

En militær kilde sagde, at 25 bandemedlemmer blev dræbt og 20 såret.

Den tyrkiske stat udførte 8 angreb fra væbnede droner. Et af disse angreb var rettet mod et punkt, der tilhørte Damaskus-regeringsstyrkerne. Et civilt køretøj blev også ramt, hvilket resulterede i materielle skader. En militær kilde sagde, at deres styrker ikke led nogen skade i disse angreb.

Den samme kilde sagde, at den tyrkiske stat rettede angrebene mod landsbyerne i Til Temir-distriktet med mere end 300 artilleriangreb.

Han sagde også, at disse angreb var de mest alvorlige angreb, der er udført siden begyndelsen af året.

Kilde: Anonymous, 2023: Villages of Til Temir have suffered over 300 attacks since August. ANF, 13. September 2023.

Dansk bearbejdelse: Jesper Brandt

NYHEDER Udland