Oppositionen bør afsløre hemmeligt pro-regeringsnetværk, siger Demirtaş

Oppositionen bør afsløre hemmeligt pro-regeringsnetværk, siger Demirtaş

Den tyrkiske opposition bør forene sig for at afsløre de hemmelige strukturer, der understøtter præsident Recep Tayyip Erdoğans regering, sagde den fængslede tidligere leder af det pro-kurdiske folks demokratiske parti (HDP) Selahattin Demirtaş torsdag.

Demirtaş skriver til online nyhedsmediet Duvar fra det særlige sikkerhedsfængsel i Edirne og opfordrede oppositionspartierne til at gøre mere for at afsløre forbindelserne mellem de økonomiske, mediemæssige og akademiske netværk, der er knyttet til Erdoğan-administrationen.

”Gennem disse strukturer foretages direkte indgreb i politik, valg og retsvæsen i et forsøg på at konsolidere regeringens magt,” siger Demirtaş.

De samme strukturer fungerer også gennem de sociale medier, siger han.

Demirtaş blev tilbageholdt den 4. november 2016 på grund af påståede forbindelser til det forbudte Kurdistans Arbejderparti (PKK), en militant gruppe, der har været involveret i en intern konflikt med Tyrkiet siden 1984.

Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol har gentagne gange opfordret til Demirtaş ‘øjeblikkelige løsladelse og har fastslået, at hans frihedsrettigheder til ytringsfrihed er blevet krænket.

Demirtaş siger, at regeringsstrukturer drager fordel af betydelige beløb fra offentlige midler, der leveres af fonde eller lokale kommuner, der financierer aktiviteterne.

Et system er også på plads til at fordele vigtige stillinger og nøgleposter, tilføjer han.

”Jeg håber, at sagen vil blive behandlet med alvor og beslutsomhed. Ellers kan det vise sig at være for sent”, fastslår Demirtaş.

Kilde: Anonymous, 2021: Opposition should expose clandestine pro-government network, Demirtaş says. Ahval, 11. March 2021. http://ahval.co/en-111755

Oversættelse: Jesper Brandt

NYHEDER