Opråb fra Choman Hardi

Opråb fra Choman Hardi

Choman Hardi er kurdisk borger, digter og forsker og boende i Nordirak i Kurdistan. Hun er uddannet i England og hjemvendt til Erbil og Suleimani Universitetet, hvor hun underviser.

”Kære samfund, medborgere

Tingene her er virkelig grumme, så jeg søger din støtte. Vi går igennem en masse uro i dette øjeblik: krigen med ISIS fortsætter med at kræve menneskeliv; flygtninge / IDP krise fortsætter med at vokse; konflikt mellem KRG og staten har ført til tilbageholdelse af embedsmænds lønninger af den irakiske stat (hver tredje måned for det sidste år); Kurdistans præsident, Barzani, ønsker at overskride sit mandat; Islamisterne insisterer på at gøre “de grundlæggende principper i islam til den vigtigste kilde til lovgivning” i Kurdistan; Tyrkiet fortsætter med at angribe kurdiske byer og landsbyer. Håbløshed er voksende og unge flygter i hundredvis. Oven i alt dette er der daglige angreb på feminister, aktivister, forfattere, politiske kritikere gennem de sociale medie kanaler (i de sidste fire måneder har jeg været målrettet flere gange).

Forskellige kurdiske partier lancerer grimme angreb på alle, der er uenig med deres syn på verden. De frigiver private billeder af mennesker, photoshops fotos, montager med sex videoer. De forsøger at lukke munden og delegitimere dem, der taler imod uretfærdigheden. Selvom vi ved, at dette er deres mekanisme og metode til at lukke munden på os for at nedbryde vores energi, kan vi ikke undgå at føle os trætte og nedtrykte til tider.

Jeg har brugt de sidste dage til at gå rundt i en døs, og spekuleret på, hvordan en stor del af denne nation kan spille en rolle i denne grimme krig, hvor man deler disse holdninger og billeder, og hvor de bruger de grimmeste bandeord og personlige angreb mod os?

Så kan du dele et digt, en sang, en film, der er positiv, noget, der giver os energi og håb. Noget livsbekræftende, noget om udholdenhed og modstand vil det blive meget værdsat”.

Når man har læst et sådan opråb og ellers fulgt med i udviklingen dernede bliver man (jeg) berørt og tænkte at andre måske kunne have godt af at blive berørt også. Måske kunne de også give deres bidrag til Choman Hardi og hendes venner som solidaritets erklæringer for at give dem håb om og kraft til at kæmpe videre mod uretfærdigheden i deres område.

Del gerne dette nødråb fra en kurder. Giv en hjælpende hånd til kurdernes kamp. Du kan læse mere om situationen på netavisen Nûdem.

Artiklen er skrevet af Tommy Flugt.

Indland NYHEDER Udland