Seks YPG-styrker overgivet til Al-Nusra

Seks YPG-styrker overgivet til Al-Nusra

De tyrkiske myndigheder meddeler, at man har overgivet seks YPG-styrker til Al-Nusra i Nordsyrien/Vestkurdistan.

Til dette har Kobanês udenrigsansvarlige Ibrahim Kurdo bedt om en forklaring fra de tyrkiske myndigheder. Kurdo deltager i disse dage i konferencen ”Tyrkiets Mellemøst-krise og konsekvenserne for kurderne”, som foregår i byen Diyarbakir/Amed. Han siger: ”Det kan ikke accepteres, at Tyrkiet vælger at overgive seks af vores forsvarsstyrker til Al-Nusra. Vi ønsker med det samme et officielt svar og forklaring på, hvorfor man har gjort det mod de styrker, som er dem af alle, der har ofret mest i kampen mod ISIS og Al-Nusra.”

Kurdi mener, at denne udvikling er en meget bekymrende tendens, men er samtidig endnu et bevis på Tyrkiets samarbejde med ISIS og Al-Nusra. I stedet for at bakke op om kampen mod ISIS, så vælger man at overgive seks YPG-styrker til dem. Han siger: ”Alle har set ISIS’ grusomme ansigt og deres meningsløse vold mod alle etniciteter, religioner og kulturer. Vi har i cirka fire år kæmpet mod disse tyranner og samtidig sørger vi for, at ISIS og lignende grupperinger ikke kan bevæge sig frit langs den 900 km lange tyrkiske grænse. For at nedkæmpe ISIS bør Tyrkiet ligesom store dele af Vesten støtte YPG-styrkernes kamp mod ISIS. De siges og er også bevist, at Tyrkiet har hjulpet terroristerne med logistik og bevægelse til og fra krigsområdet, og dette kan ingen acceptere.”

Kurdo beder verdenssamfundet om at lægge et større pres på de lande, som støtter ISIS. Han siger: “Visse magter i regionen ønsker ikke, at kurderne får etableret deres demokratiske konføderalisme model, hvor der er fokus på demokrati, mangfoldighed og kvindefrigørelse. I Rojava har vi udarbejdet en model, hvor alle folk og kulturer er repræsenteret, og denne demokratiske model kæmper ISIS imod.”

Kilde: Firatnews.com

Indland Udland