Politisk udryddelseskampagne i Tyrkiet fortsætter

Politisk udryddelseskampagne i Tyrkiet fortsætter

Den politiske udryddelseskampagne i Tyrkiet fortsatte torsdag med razziaer i fire provinser. I de sidste fire dage er mindst 136 medlemmer af oppositionen blevet varetægtsfængslet. Mange af de berørte er flygtninge fra Syrien.

AKP/MHP-regimet i Tyrkiet fortsætter operationerne for at eliminere den kurdiske og demokratiske opposition. De 21 personer, der blev tilbageholdt den 2. oktober i Istanbul og Kırklareli, herunder medlemmer af Folkets Demokratiske Partis (HDP) eksekutivkomité (HDP) og civilsamfundsorganisationer, vil blive stillet for retten i dag efter politiafhøringer.

Den 3. oktober blev 55 personer varetægtsfængslet i 16 provinser, hvoraf de fleste var flygtninge. Tyve tilbageholdte kvinder blev løsladt efter at have afgivet deres forklaring onsdag aften. Kvinderne blev anklaget for medlemskab af en terrororganisation og afhørt angående en militær sikkerhedstjeneste (“Saziya Ewlekariya Leşkeri”), der angiveligt ligger i den autonome region i det nordlige og østlige Syrien. Politiet bad kvinderne om at identificere personer fra denne myndighed og oplyse deres hjemmeadresser. Fire af de løsladte kvinder blev bragt til et udvisningscenter. For de øvrige 35 anholdte skal afhøringerne begynde i dag.

Den 4. oktober blev yderligere 37 mennesker tilbageholdt i 15 forskellige provinser. De tilbageholdte er tilsyneladende anklaget for opslag på “sociale medier”.

Ifølge den tyrkiske indenrigsminister, Ali Yerlikaya, blev 24 personer i dag varetægtsfængslet under flade razziaer i provinserne Erzurum, Antep, Istanbul og Şırnak. Mindst 136 mennesker er blevet varetægtsfængslet i de seneste fire dages politiske udryddelseskampagne.

Kilde:

Anonymous, 2023: Political extermination campaign in Turkey continues, ANF, 5. Oct. 2023

Oversættelse: Jesper Brandt

NYHEDER Udland