SDF frigiver status over angreb udført af Tyrkiet

SDF frigiver status over angreb udført af Tyrkiet

De syriske demokratiske styrker (SDF) har frigivet status over angrebene udført af den tyrkiske stat mod det nordlige og østlige Syrien og angiver, at 15 mennesker, herunder 8 civile, blev dræbt under angrebene.

“Den tyrkiske besættelse lancerede fredag et omfattende angreb på det nordlige og østlige Syrien med det nylige angreb i Ankara som påskud. De hævdede, at angrebet stammede fra vores områder, på trods af manglende beviser til støtte for deres beskyldninger. Dette feje og forræderiske tyrkiske angreb var rettet mod civile tjenester, økonomiske knudepunkter, energifaciliteter (olie og elektricitet), vandressourcer, militære installationer, civile strukturer og beboede landsbyer. Den tyrkiske besættelsesstat forsøger at aflede opmærksomheden fra sine interne sociale, økonomiske og politiske kriser. De sigter mod at eksportere disse spørgsmål til udlandet ved at angribe nabolandene. Derudover forsøger de vedholdende at legitimere deres besættelse af de nordlige og østlige syriske territorier.”

Erklæringen tilføjer: “Den tyrkiske besættelsesstat lancerede et voldsomt angreb om aftenen og natten ved hjælp af over 30 UAV’er. De rettede angrebet med tætbefolkede områder, civile servicefaciliteter og civile strukturer ved hjælp af både krigsfly og tunge våben. Dette stormløb ramte følgende områder og deres omgivelser: ” Landområder i sydlige Afrin, Områder i Shehba provinsen, Manbij, Kobane, Ain Issa, Tal Tamir, Zarkan, Al-Hasakah, Qamishlo, Amuda, Terbe Sipi, Jal Agha, Derik.” Dette resulterede i et tragisk tab af både civile og militære liv, og snesevis af andre blev såret. Derudover påførte det omfattende skader på vigtige infrastrukturer.”

“Disse forræderiske angreb fra den tyrkiske besættelsesstat var rettet imod hele det syriske territorium og alle de forskellige etniske grupper, der bor i regionen, herunder kurdere, arabere og assyrere. Samtidig genopliver den tyrkiske stat terrororganisationen “Islamisk Stat” og giver den ressourcer til at udføre yderligere terrorhandlinger. Dette udgør en betydelig trussel ikke kun mod regionen, men også mod det globale samfund.

Vi ønsker at understrege, at vores styrker, Syriens Demokratiske Styrker, flittigt udfører deres ansvar. Vi er dedikerede til at forsvare vores folk, beskytte vores land og sikre sikkerheden og stabiliteten i regionen. Vi hylder alle de mennesker i regionen, der stod imod den tyrkiske besættelsesstats brutale angreb. Dette viser deres urokkelige dedikation til deres hjemland, selv i lyset af ubarmhjertige angreb.

Det er afgørende at gentage, at vi vil reagere kraftigt på ethvert angreb, der truer sikkerheden og stabiliteten i vores områder. De operationer, som vores styrker gennemførte i går, er en direkte gengældelse for den tyrkiske besættelsesmagts angreb på vores regioner.

De internationale koalitionsstyrker angreb i går en tyrkisk besættelses-UAV, da den nærmede sig en af deres baser. Men det er bydende nødvendigt for dem og Rusland at indtage samme holdning, når det kommer til at imødegå den tyrkiske besættelses angreb på civile, serviceinstitutioner og offentlige faciliteter.”

Følgende er resultaterne af de tyrkiske angreb på regionerne i det nordlige og østlige Syrien:

“Antallet af martyrer: 15 martyrer, herunder 8 civile, seks medlemmer af de interne sikkerhedsstyrker, der beskyttede de målrettede civile faciliteter, en SDF-kriger og flere sårede.

Tal Tamir og dets landskab:

 • Klokken 11:30 angreb en tyrkisk besættelses-UAV landsbyen Al-Tawila, hvilket resulterede i materielle skader. Samtidig angreb en anden tyrkisk UAV landsbyen Al-Rugouba og forårsagede materiel skade.
 • Kl. 16:40 angreb en tyrkisk besættelses-UAV landsbyen Al-Dardara, hvilket resulterede i materielle skader.

Amuda og landskabet:

 • Klokken 11:00 blev landsbyen Tal Habash udsat for et tyrkisk UAV-angreb, hvilket resulterede i martyrium for seks medlemmer af den interne sikkerhedsstyrke, og to andre blev såret.
 • Kl. 15.30 angreb de tyrkiske UAV’er kraftværket.
 • Kl. 16:00 blev landsbyerne Bubi, Dabat Abdullah og Mushairfa beskudt med morter.

Qamishlo by og dens landskab:

 • Kl. 14.30 blev kraftværket også ramt af en tyrkisk UAV.
 • Kl. 15:30 blev en tyrkisk UAV rettet mod et industrilager og forårsagede materielle tab.
 • Kl. 21:00 blev en byggefabrik bombet af en tyrkisk UAV.
 • Kl. 22:00 blev en isfabrik også bombet af tyrkisk UAV.
 • De tyrkiske UAV’er blev derudover rettet mod følgende: Kl. 12:30 landsbyen Tal Khatun, kl. 13:33 byen Trebesibi og kl. 16:30 landsbyen Mezgaft, og oliebrønde blev også ramt, hvilket resulterede i materielle tab.
 • Kl. 16:25 blev et økonomisk selskab i byen Trebesibe ramt af en tyrkisk UAV, hvilket forårsagede materielle tab.
 • I løbet af natten bombede krigsfly fire olieinfrastrukturer i byen Tripe Sibi. Disse eksplosioner førte til martyrium for en civil, skade på et barn og fem andre civile blev såret.

Derik og dets landskab:

 • Klokken 10:30 blev en tyrkisk UAV sent mod et mål i nærheden af Chel Aga Dam.
 • Kl. 13:00 angreb en tyrkisk UAV oliepumpen i landsbyen Al-Qaws, hvilket resulterede i materielle skader.

Senere på aftenen blev landsbyerne Khana Seri og Sikerka sammen med kraftværket i byen Chel Aga bombet syv gange af krigsfly. Derudover blev COVID-19-hospitalet i landsbyen Gire Vira også bombet, hvilket resulterede i, at to arbejdere blev såret.

al-Hasakh by og dens landskab:

 • Klokken 8:00, nær Mujsheirfa-kvarteret, blev et sandbrud mål for en tyrkisk UAV. Denne tragiske hændelse resulterede i en arbejders død, og tre andre blev såret.
 • Klokken 9:30 blev et køretøj ramt af en tyrkisk UAV, hvilket resulterede i, at to af vores SDF-krigere blev såret.
 • Klokken 11:00 bombede en tyrkisk UAV Washokani-lejren, der husede de tvangsfordrevne i Ras al-Ain/Seri Kane, hvilket resulterede i martyrdøden for en civil og to andre sårede.

Eufrat-regionen;

 • Klokken 10:45 angreb en tyrkisk UAV en motorcykel i byen Ain Issa i al-Chalabi. To civile led martyrdøden og to andre blev såret.
 • Klokken 10:45 i byen Sarrin led en civil martyrdøden og to andre blev såret på grund af et tyrkisk UAV-angreb.
 • En tyrkisk UAV angreb to civile, der led martyrdøden, mens de arbejdede i grøntsagsmarkerne nær Sarrin by.
 • Manbij:

Den tyrkiske besættelse beskød med tungt artilleri landsbyerne Karhuk, Qawkly, Qart Wiran, Muhsinly, Sayada, Aoun Dadat, Jat, Sheik Yahya, Qaraquzaq, hvilket resulterede i martyrdøden for en kriger fra Manbij Military Council.

Det sydlige landskab i Afrin og Shehba:

 • Den tyrkiske besættelse gennemførte et UAV-angreb på en position, som Damaskus regeringsstyrker havde i landsbyen Mayassa i “Sherawa” -distriktet. Dette resulterede i skader på to soldater fra Damaskus regeringsstyrker.
 • Den tyrkiske besættelsesmagt beskød med tunge våben landsbyen Ziwana i Shahba-områderne.
 • Den tyrkiske besættelse angreb i nærheden af Tal Rifa’at-distriktet med tunge våben.
 • Den tyrkiske besættelsesmagt beskød med tunge våben landsbyen Maranaz i Sharra/Sharan-distriktet og området mellem landsbyerne Tal Jamal og Al-Ziara i Shirawa-distriktet.
 • Den tyrkiske besættelsesmagt beskød med tunge våben følgende landsbyer: Mayassa, Gondi Mazn/Zouk Al-Kabir, Kaluta, Horsh Soganke og Binh/Ebin i Shirawa distriktet, samt landsbyerne Maranaz, Al-Shawargha og Kashtaar” i Shara/Sharan distriktet, Afrin sydlige landskab.

Kilde:

Syrian Democratic Forces, 2023: SDF releases balance sheet of attacks carried out by Turkey, ANF, 7. October 2023

Oversættelse: Jesper Brandt

NYHEDER Udland