Privat hospital genåbnet i Raqqa

Privat hospital genåbnet i Raqqa

Genopbyningen i Raqqa har taget fart siden byen blev befriet fra såkaldt Islamisk Stats jerngreb. Det første private hospital åbnede således for nyligt dørene op for syge og tilskadekomne. Den 24. februar meddelte Al-Mashadani hospital, at de nu ønsker at byde syre og sårede velkomne til behandling og rehabilitering. Det meldes, at folk benyttede sig af muligheden fra første dag.

Idet det er første gang et privat hospital ser dagens lys i den ellers krigshærgede by, der tidligere udgjorde IS’ hovedstad, bemærker det sig ved både tilbyde kirurgiske indgreb samt, sygebehandling af kvinder og et laboratorium for biokemiske analyser. Personalet består af læger, specialiserede sygeplejersker og anden sundhedspersonale.

Hospitalets talsmand Sherif Mohammed Al-Abd udtaler flg. til HAWAR News Agency:

“Hospitalet blev genopbygget og åbnede den 24. februar efter at have fået nødvendigt udstyr og sundhedspersonale. Hospitalet tog pænt imod folk, og det er det første hospital som gentager arbejdet efter krigen.” For fremtiden er folk i Raqqa ikke længere nødt til at søge sygehjælp i Al-Tabqa, som er den tættest by til Raqqa.

Sherif Mohammed A-Abd anmodede læger og om at vende tilbage til byen.

Det forventes at flere andre sygehuse også vil åbne i takt med at genopbygningen fortsætter.

Kilde: ANHA

NYHEDER Udland