Salih Müslim: “Tyrkiet vil knække os med alle midler”

Salih Müslim: “Tyrkiet vil knække os med alle midler”

Salih Müslim udtalte i går til mediet ANF kort om hans anholdelse i Prag. Müslim var i Prag for at deltage en konference, hvorefter han blev anholdt af de tjekkiske politimyndigheder på anmodning fra Tyrkiet.

Salih Müslim udtalte, at Tyrkiet med alle midler ønskede at fjerne fokus på den umenneskelig situation i Afrin, hvor Tyrkiet angriber det mest fredelige sted i hele Syrien.

Müslim sagde følgende:

“Afrin og hele Rojava er en torn i øjet på Tyrkiet og Erdogan har gentagne gange udtalt, at man ikke ville acceptere et kurdisk styre ved deres grænse. Tyrkiet prøver at forhindre den demokratiske udvikling i Rojava og dette gøres bl.a. ved at støtte de islamistiske grupperinger i regionen. Tyrkiet kunne ikke opnå det de ville i Afrin og derfor vælger man bl.a. at presse os politisk (red. PYD), da vi er repræsentanter for Afrins befolkning.”

Endvidere sagde Salih Müslim, at en af årsagerne til Tyrkiets aggressioner bl.a. skyldtes, at man havde lidt nederlag i Rojava, Kobane og Raqqa, samt man ikke accepterede, at kurderne nu var en magtfaktor i Syrien og i Mellemøsten.

Müslim sagde følgende:

“Tyrkiet vil aldrig opnå det de ønsker i Afrin og Rojava, da folket er villige til at kæmpe imod modstanden, koste hvad det vil. Vi siger med vores modstand nej tak til mere undertrykkelse”.
Kilde: ANF

Indland