Provokation foran den tyrkiske ambassade

Provokation foran den tyrkiske ambassade

En tyrkisk nationalist forsøgte i går at provokere folkemængden, der stod foran den tyrkiske ambassade i København. Folkemængden var mødt op for at stemme til det tyrkiske parlamentsvalg, der finder sted den 1. november.

Forsøget på provokation fandt sted omkring kl. 14:30, hvor en tyrkisk nationalist råbte af folkemængden fra sin mørkerøde bil samtidig med, at han tog hånden ud af bilens vindue ved at lave håndsymbol, der hører til tyrkiske nationalister. Symbolet bruges primært af tilhængere af det Nationalistisk Bevægelsesparti, såkaldte MHP.

Da han forsøgte at komme ud af sin bil, blev han advaret og opfordret til at køre videre, idet en flere unge mennesker bevægede sig hen mod hans bil. Derefter kørte han videre i en fart og var lige ved at ramme folk, heriblandt børn. Da han var ved at forlade området, blev der sparket til hans bil. Efter få meter blev hans bil stoppet af politiet, der var til stede. Folk fra HDP’s valgkomité i Danmark har haft en drøftelse med politiet og politiet blev opfordret til at straffe ham, fordi ‘han har været til fare for andre, da han kørte væk fra pladsen i en fart.

Politiet har oplyst til Nûdem, at manden kan risikere at blive straffet efter straffeloven uden at præcisere, hvilken paragraf han kan sigtes efter.

Indland NYHEDER