Salih Müslim: Vi genopbygger også mentaliteten i Mellemøsten

Salih Müslim: Vi genopbygger også mentaliteten i Mellemøsten

Af Ibrahim Benli, medlem af Kurdistan Solidaritetsgruppe

‘Med revolutionen i Rojava er vi samtidig i gang med at genopbygge mentaliteten i regionen. En genopbygning, der vil sikre sameksistens på tværs af etnicitet, køn og religion.’
Sådan beskrev medformanden for det kurdiske socialistiske parti i Rojava (Nordsyrien) PYD Salih Müslim, da han beskrev, hvad de også kæmper for i Rojava.

Som officiel gæst for Enhedslisten har Salih Müslim haft en række møder på Christiansborg i går. Et af de møder blev holdt af Enhedslistens Kurdistan Solidaritetsgruppe, hvor Salih Müslim fortalte om den aktuelle situation I Syrien, hvor kampen mod IS er verserende.

Ved mødet hos Enhedslistens Kurdistan Solidaritetsgruppe brugte Salih Müslim en del tid på at fortælle at de går ind for sekularisme, pluralisme, ligestilling blandt kønnene og radikalt demokrati, hvorfor han mener, at alle demokratiske kræfter bør støtte revolutionen i Rojava. Ifølge Salih Müslim er revolutionen i Rojava en demokratisk, politisk, kulturel og social revolution.

Salih

I går deltog Salih Müslim i Enhedslistens gruppemøde i Folketinget, og så mødtes formanden med Institut for Menneskerettigheder samt blev interviewet af Dagbladet Information.

Efter mødet hos Enhedslistens Kurdistan Solidaritetsgruppe deltog Salih Müslim sammen med Nikolaj Villumsen (MF for EL) i et folkemøde arrangeret af PYD i Danmark og Sammenslutningen af Kurdiske Foreninger i Danmark. Der deltog over 1000 mennesker i folkemødet, der blev afholdt i Basak Saray Selskabslokaler i Sydhavn.

se billederne fra begge møder her

I dag skal Salih Müslim mødes Udenrigsudvalget og Det Udenrigspolitiske Nævn.

Indland NYHEDER