Demirtas: Tyrkiet får støtte af Europa til at begå massakrer i Kurdistan

HDP-formand Selahattin Demirtas sagde i Europa parlamentet, at AKP-regeringen får støtte af europæiske lande til at begå massakre mod de civile i Kurdistan. Det skriver nyhedsbureauet Firatnews.

I sin tale i Europa parlamentet sagde Selahattin Demirtas, at han tager stærkt afstand fra AKP-regeringen, der begår massakrer i Kurdistan.

“Indtil videre er 192 civile blevet dræbt. Blandt disse er der 70 børn og ældre. Men flertallet af de dræbte er kvinder. Der er flere civile lig, der ligger på gaden, hvor de ikke kan begrave dem på grund belejring af de tyrkiske sikkerhedsstyrker. Lige nu er flere huse sat i brand, hvor der befinder sig sårede civile. Ambulancer kan ikke tage derover på grund af belejringen af de kurdiske byer. Vores politikere arbejder på, at den tyrkiske regering sender ambulancer til området. AKP-regeringen får denne støtte af det internationale samfund. Europa reagerer ikke på disse drab mod civile kurdere i området,” sagde Selahattin Demirtas.

Den europæiske parlamentariker Gabriele Zimmer delte sine bekymringer med Selahattin Demirtaş. ”Vi er bekymret for situationen i området. Vi venstreorienterede i Europa parlamentet vil tage til Kurdistan. Vi vil allerede tage derned i starten af februar måned.”

HDP-medformanden befinder sig i disse dage i Europa, hvor han arbejder på at få europæiske lande til at presse Tyrkiet til ikke at begå massakrer i Kurdistan.

Indland NYHEDER