Støttekoncert for Rojava: Savage Rose m.fl

Støttekoncert for Rojava: Savage Rose m.fl

Bomberne falder igen over Syrien, denne gang over Rojava i det Nordøstlige Syrien. Den 9. oktober 2019 blev regionen, som ellers har været den mest stabile i landet, udsat for invasion af det tyrkiske militær.

Rojavas folk, som siden 2011 har etableret en feministisk og egalitær demokratisk konføderation, blev over natten styrtet ud i en voldsom humanitær katastrofe. Amnesty International har anklaget Tyrkiet for brug af kemiske våben. I perioden mellem 9.-18. oktober mistede 62 mennesker livet, 177 blev såret, og hundredetusinder blev fordrevet fra deres hjem. Den seneste melding er, at situationen i området er eskaleret, hvilket skaber en yderligere dimension af ustabilitet i det i forvejen krigshærgede land. Den militære aggression og den etniske udrensning fortsætter. FNs samarbejdsorganisation for nødhjælp, OCHA, har varslet at op mod 400.000 mennesker kan være fordrevet. De lokale myndigheder har anmodet det internationale samfund om støtte til at sætte en stopper for invasionen, og i endnu større omgang at assistere med at håndtere nødsituationen.

Amnesty International generalsekretær Kumi Naidoo udtalte flg. den 19. oktober 2019:

“Den tyrkiske militæroffensiv i det nordøstlige Syrien har fuldstændigt ødelagt livet for den syriske civilbefolkning. De har igen været nødt til at flygte fra deres hjem, og de lever i konstant frygt for vilkårlige bombeangreb, øvelser og henvendelser til udenretslig dommer. Det tyrkiske militær og deres allierede har demonstreret en fuldstændig mangel på respekt for det civile liv. De har angrebet boligområder og dræbt og såret civile.”

Herhjemme er en række danske forfattere og kunstnere gået sammen om et støttearrangement for ofrene i Rojava, Syrien. Indtægterne går ubeskåret til de lokale myndigheder i Nordsyrien.

Fredag den 20. december 2019 kl. 18.30-00.00  

Pumpehuset

Studiestræde 52, 1554 Copenhagen

NYHEDER