Sverige og det nordlige Syrien/Rojava ønsker at styrke dialogen yderligere

Sverige og det nordlige Syrien/Rojava ønsker at styrke dialogen yderligere

SDF-talsmand, Mazlum Abdi, og næstformanden for den autonome administration i det nordlige Syrien/Rojava, Bedran Çiya Kurd, talte via videokonference med den svenske forsvarsminister Peter Hultqvist. 

Fred og stabilitet

Mazlum Abdi sagde, at folket havde brug for fred og stabilitet. Abdi gav også Sveriges forsvarsminister detaljerede oplysninger om resultaterne af operationen i Hol flygtningelejr. Der bor 60.000 mennesker i lejren. IS forsøger at rekruttere medlemmer i lejren. Omkring 200 IS-medlemmer er allerede blevet fanget i Hol flygtningelejr.

”Vi vil gerne have, at vores naboer og vestlige lande tager imod deres statsborgere, der opholder sig i Hol flygtninglejr. Dette er fordi det er en af ​​de mest overfyldte og farlige lejre i hele Mellemøsten,” sagde Abdi. I denne sammenhæng understregede den svenske forsvarsminister Peter Hultqvist, at IS ikke var færdige og sagde: “Den internationale koalition må handle mere effektivt mod terrororganisationen og finde nye tilgange til at opnå bedre resultater i kampen mod IS.”

Nødvendige økonomiske ressourcer til genopbygning af Syrien

Bedran Çiya Kurd fokuserede på de enorme genopbygningsudfordringer, som de står over for efter ti års krig i Syrien. Krigen havde ødelagt ​​infrastrukturen i området. Han sagde, at det internationale samfund endelig skulle stille midler til rådighed til den omfattende genopbygning af landet.

Under mødet var begge parter enige om, at dialogen mellem dem skulle styrkes yderligere.

NYHEDER