Xanim Eyo: Abdullah Öcalans frihed er vores frihed

Xanim Eyo: Abdullah Öcalans frihed er vores frihed

Advokat Xanim Eyo er kommet til Europa med en delegation fra den selvstyrende region i Nordsyrien (Rojava) for at overdrage to en halv million underskrifter indsamlet for at kræve Abdullah Öcalans frihed til Europarådets Komité for Forebyggelse af Tortur (CPT) og kontoret for FN’s højkommissær for menneskerettigheder (OHCHR). 

Internationale juridiske standarder bør gælde

Delegationen fra Rojava er kommet til Europa for at tale med lokale organisationer og institutioner om isolationen af ​​Abdullah Öcalan samt Tyrkiets angreb på de kurdiske områder i Syrien. 

Xanim Eyo siger: “Vi er kommet for at snakke med institutionerne i Europa om Abdullah Öcalan. Han er fuldstændig isoleret, og der har ikke været tegn på liv fra ham i næsten to et halvt år. Hans familie og advokater har ingen kontakt med ham. Derfor startede vi en underskriftskampagne i Rojava. Vi leverede først de indsamlede underskrifter og et informationsdossier til CPT i Strasbourg og derefter til OHCHR i Genève. De har lovet at tage sig af dette problem.”

Angrebene er rettet mod Öcalans tanker

Ifølge Ayo ønsker den tyrkiske stat at skabe en afstand mellem Öcalan og befolkningen i Mellemøsten, især det kurdiske folk.

“Tyrkiet vil at ødelægge paradigmet for en demokratisk nation, som han har præsenteret og forhindre disse ideer i at nå folket,” siger Ayo.

Menneskerettigheder gælder også for det kurdiske folk

Med hensyn til Europas ansvar siger Eyo: “Det er derfor, vi er kommet til Europa. De ansvarlige institutioner skal varetage deres opgave. Menneskerettigheder gælder også for det kurdiske folk.”

Vi vil høre fra Öcalan

Eyo siger, at isolationen af ​​Abdullah Öcalan skal ophæves øjeblikkeligt. Han skal have kontakt med sine pårørende og sine advokater.

“Vi er meget bekymrede for hans liv. Alle er bekymrede. Vi vil gerne have nyheder fra ham. Ydermere fortsætter de angreb, som den tyrkiske stat udfører mod Rojava. Internationale menneskerettighedsinstitutioner bør sende en delegation til Rojava for at undersøge angrebene. Det internationale samfunds tavshed bør ophøre. Vi opfordrer alle menneskerettighedsinstitutioner til at handle.”

Eyo er medlem af Association of Lawyers in Northeast Syrien og talsmand for Syrian Lawyers’ Initiative for the Freedom of Öcalan.

NYHEDER