Administrationen af Roy Camp i Syrien vurderer, at den tyrkiske stats angreb på NØ-Syrien hjælper terrorist grupper

Administrationen af Roy Camp i Syrien vurderer, at den tyrkiske stats angreb på NØ-Syrien hjælper terrorist grupper

Roj Camp-administrationen i Derik i det nordøstligste Syrien har udsendt en pressemeddelelse om den invaderende tyrkiske stats trusler mod det nordlige og østlige Syrien.

Lejrens ledelse og også mange lejrbeboere deltog i udtalelsen, som blev læst op af lejrens medformand, Nûra Ebdo.

Nura Ebdo fordømte den tyrkiske stats trusler mod det nordlige og østlige Syrien og udtalte, at angrebene baner vejen for, at terrorgrupper kan reorganisere sig i Syrien, især i Roj- og Hol-lejrene.

Nûda Ebdo sagde, at kilden bag truslerne ligger i de internationale staters og deres offentlige menings tavshed, og tilføjede: “Den besættende tyrkiske stat forsøger at bedrage de store lande, EU, menneskerettighedsorganisationerne og FN-systemet med undskyldningen om bufferzonen.”

Idet hun fordømte den tyrkiske stats angreb på civilbefolkningens kulturer og trosretninger, opfordrede Roj Camps medformand Nûda Ebdo det internationale samfund og menneskerettighedsorganisationer til at stoppe krænkelserne og forbrydelserne udført af den tyrkiske stat, der ønsker at invadere regionen.

Nûda Ebdo understregede, at det nordlige og østlige Syrien ikke bør være et forhandlingsspørgsmål mellem den invaderende tyrkiske stat og de europæiske lande. Ebdo opfordrede til, at grænseovergangen Til Koçer på hovedvejen mellem Qamishlo og Mosul bliver åbnet for at lette embargoen mod det nordlige og østlige Syrien, så humanitær bistand, fødevarer og sundhedsforsyninger kan komme ind i regionen.

Kilde: Anonymous, 2022: Roy Camp administration says Turkish state’s attack against NE Syria help terrorist groups. ANF, 13. June 2022.

Oversættelse: Jesper Brandt

NYHEDER