At forsvare HDP er at forsvare demokrati

At forsvare HDP er at forsvare demokrati

Af Fey-Kurd

Af frygt for sin egen undergang forsøger den islamofascistiske regeringskoalition i Tyrkiet at forbyde Det Demokratiske Folkeparti (HDP), som repræsenterer en tredje vej og et håb for folket. HDP er således under en opløsningsprocedure baseret på falske anklager. 

Alliancen mellem AKP (Retfærdigheds- og Udviklingspartiet) og MHP (Nationalistpartiet) har gjort Tyrkiet til et åbent fængsel. Alle modstandere, alle dem, der vover at give udtryk for andre holdninger end dem, der accepteres af det tyrkiske regime, bliver bragt til tavshed ved hjælp af undertrykkelse, vold og massakrer. Den tyrkiske stat bruger de mest diktatoriske og foragtelige metoder til at gøre dette, idet den træder loven og moralen under fode. 

Tusindvis af HDP-medlemmer fængslet; mere end 10.000 HDP-medlemmer er indtil videre blevet arresteret, herunder mange nationale og lokale ledere og folkevalgte. 125.678 mennesker er blevet afskediget ved dekret i hele landet, 6.432 kvinder er døde som følge af mænds vold, og 1.532 mennesker har været udsat for udenretslige henrettelser. 15 nyhedsbureauer, 20 tv-stationer, 25 radiostationer, 70 aviser, 20 tidsskrifter og 29 forlag blev forbudt. 1767 klubber, fonde, fagforeninger og foreninger blev lukket. I alt 822 akademikere blev retsforfulgt for at have underskrevet en “appel for fred”. 456 275 personer blev efterforsket for “at tilhøre en væbnet terrororganisation”. 294.000 personer er i varetægtsfængsel eller i 355 fængsel. Blandt dem er 11.000 kvinder og 3.100 mindreårige. 780 børn er tilbageholdt i fængsler sammen med deres mødre. Ifølge en rapport, der blev offentliggjort den 20. januar 2020, blev 197 journalister, korrespondenter og redaktører tilbageholdt i 2019. Der blev iværksat 8803 undersøgelser vedrørende kommentarer på sociale netværk, og 831 personer blev arresteret for samme sag. Ifølge en rapport fra Federation for Freedom of Expression (IFOD) blev der alene i oktober 2019 blokeret adgang til 36216 websteder. 

På trods af al undertrykkelse, vold og arrestationer er HDP fortsat stemmen for alle dem, der er marginaliseret og undertrykt af regeringen, den eneste stemme, der ikke har kapituleret for fascismen. Det er derfor, at den tyrkiske islamo-nationalistiske alliance ønsker at forbyde HDP og lukke munden på det. Regimet ønsker at fratage samfundet dets pionerer og videreføre sin fascisme. De racistiske massakrer i Konya og Izmir har klart vist, at den tyrkiske regering er parat til at bruge de mest beskidte metoder i politikken mod HDP og kurderne. 

At forsvare HDP er at forsvare demokratiet. HDP er under angreb, fordi det er stemmen og partiet for dem, der ønsker lighed og frihed. Alle i Kurdistan og Tyrkiet risikerer at blive undertrykt af regimet på grund af deres tro, præferencer, politiske holdninger eller livsstil. At forsvare HDP er at forsvare frihed og demokrati. Derfor bør alle hæve demokratiets stemme mod fascismen og være solidariske med HDP. Vi opfordrer alle mennesker, organisationer og partier, der går ind for demokrati og frihedsrettigheder, til at støtte HDP mod undertrykkelse og trusler om opløsning. Vi opfordrer EU til at lægge pres på Erdogan-styret for at forhindre opløsningen af en af de få tilbageværende demokratiske kræfter i Tyrkiet.

Forfatteren er selv ansvarlig for sine holdninger.

DEBAT NYHEDER