Bogreception på Christiansborg

Bogreception på Christiansborg

I anledningen af digteren og maleren Cengiz Sinan Çeliks udgivelse af sin digtsamling ”Serdestan” afholdes en bogreception på Christiansborg. Receptionen finder sted i Folketinget den 30. april kl. 16.00-18.00.

Der vil blive læst digte fra Cengiz Sinan Çeliks digtsamling “Serdestan” på engelsk, dansk, armensk og persisk.

Kunstneren og sangeren Suna Alan fra London vil også deltage i receptionen med sine kurdiske sange. Derudover deltagere folketingsmedlemmer, kendte danske forfattere, journalister og flere Pen-medlemmer fra flere lande.

Kort om Cengiz Sinan Çelik

Digteren og maleren Cengiz Sinan Çelik er født i den kurdiske by Dersim og er opvokset i Istanbul i 1974. Han blev arresteret i 1997 af politiske årsager og har siden siddet bag tremmer i forskellige tyrkiske fængsler og tilbragt de sidste 25 år af sit liv i fængsel.

Helbredssituation

Under sit fængselsophold i de sidste 25 år har Cengiz Sinan Çelik både fået epilepsi og kræft. Çelik er pt. på det tyrkiske Menneskerettighedsforenings (İnsan Hakları Derneği) akutte sygeliste og på trods af gentagne efterlysninger fra hans familie og organisationer fra civilsamfundet i Tyrkiet, er han hverken blevet løsladt eller indlagt til behandling på et fuldgyldigt og anerkendt hospital.

KURDISK KULTUR NYHEDER