KNK opfordrer OPCW om at undersøge Tyrkiets brug af kemiske våben i Sydkurdistan

KNK opfordrer OPCW om at undersøge Tyrkiets brug af kemiske våben i Sydkurdistan

Kurdistans National Kongres (KNK) opfordrer OPCW (Organisationen for forbud mod kemiske våben) om at undersøge Tyrkiets brug af kemiske våben i Sydkurdistan.

KNK skriver følgende i en pressemeddelelse:

“Det internationale samfund er stille i forhold til Tyrkiets krig i Sydkurdistan/Nordirak. Tyrkiet udnytter det internationale fokus på Ukraine-krigen til at gennemføre sin invasion. Tyrkiets krig får ikke opmærksomhed fra de internationale medier og heller ikke fra de vestlige politikere.

De tyrkiske myndigheder hævder, at deres krig udføres med landets “venner og allierede”. Er det derfor, at de vestlige magter forbliver tavse?

Brud på international lov, brug af kemiske våben, luftangreb og målrettet drab på civile bliver fordømt og kritiseret, når det handler om krigen i ​Ukraine. EU og USA foretrækker at lukke øjnene, når Tyrkiet er skyldig i de samme brud i Kurdistan.

Flere kurdiske nyhedsbureauer skriver, at Tyrkiet anvender kemiske våben i Sydkurdistan. Vi beder endnu en gang OPCW om at undersøge Tyrkiets brug af kemiske våben i Kurdistan.”

NYHEDER