Byen Silvan brænder

Byen Silvan brænder

Dansk Kurdisk Kvindeforening fordømmer de tyrkiske sikkerhedsstyrkers angreb på kurdere, senest i byen Silvan. For at bryde den dræbende tavshed opfordrer de til at møde op til protestdemonstrationen i morgen torsdag den 12.11 kl. 18:00 på Rådhuspladsen.

Den kurdiske provinsby Silvan er den by, der senest er blev belejret af tyrkiske sikkerhedsstyrker. Der har nu i de sidste otte dage været udgangsforbud. Foreløbig er der meldinger om seks civile dræbt, mens mange er sårede som følge af sikkerhedsstyrkers angreb mod byens beboere, der har trodset udgangsforbuddet.

Folk har de sidste otte dage ikke haft adgang til almene forsyninger, mad, medicin mm. Byen er desuden afskåret fra omverdenen, idet samtlige kommunikationskanaler i byen, heriblandt telefon og internet er sat ud af drift, hvorfor det ikke er muligt at vide præcist omfanget af og konsekvenserne af overgrebet.

Dansk Kurdisk Kvindeforening fordømmer på det kraftigste AKP’s krigsførelse og hævnaktion mod kurdere.

Dansk Kurdisk Kvindeforening opfordrer de demokratiske kræfter i Danmark til at udvise solidaritet med kurdere, der dagligt angribes og likvideres af tyrkiske sikkerhedsstyrker. Ligeledes opfordres danske politikere til at presse EU og FN, der passivt ser til Tyrkiets massakrere mod kurdere.

 

Indland NYHEDER