Can Dündar opfordrer til solidaritet med Özgür Gündem

Can Dündar opfordrer til solidaritet med Özgür Gündem

Can Dündar har påtaget sig rollen som chefredaktør for Özgür Gündem for en dag. Dündar protesterer gårsdagens anholdelser og opfordrer til solidaritet.

På den 50. dag i den “Editor-in-Chiefs på Watch” kampagne i solidaritet med avisen Özgür Gündem, tog Can Dündar sig rollen som chefredaktør for en dag.

Dündar holdt en tale, før nyheden blev trykt i avisen og sagde: “Gårsdagens anholdelser var en besked. Meddelelsen fra regeringen var klar, hvis du står med sandheden, vil du blive arresteret. Vi har modtaget budskabet, og vi er her for at stå imod dem,” sagde Dündar og fortsatte:

”I dag er dagen at gøre, hvad de fortæller os, hvad vi ikke skal gøre. Vi vil fortsætte denne kamp fremad”.

Derudover sagde Dündar, at de anholdte var værdifulde mennesker:”. Vi kan få vores venner tilbage, hvis vi står sammen. Alle faggrupper bør støtte deres egne kolleger.
Overskriften på papiret er meget rammende, vi skal insistere på solidaritet. Dündar sagde: “Vi støtter dem i denne kamp, og vi vil fortsætte med at støtte vores kolleger.”

Zana Kaya, en af redaktørerne, sagde: “Vi har set denne undertrykkelse mange gange før, alle ved, hvor historien sætter de mennesker, der udfører denne undertrykkelse. Vi vil komme forbi dette med solidaritet. ”

Voksende support 

Flere hundrede journalister vil samles og sige, at de er klar til at være chefredaktør i solidaritet med Özgür Gündem. Der vil være et møde i institutioner, fagforeninger og politiske partier foran Özgür Gündems bygning for at protestere anholdelserne.

Indland NYHEDER