Carles Puigdemont Roser kurdernes kamp

Carles Puigdemont Roser kurdernes kamp

Den tidligere catalanske præsident, der lever i eksil på grund af den spanske regering, har været i dialog med nyhedsbureaet Hawarnews. Dialogen handlede om Rojava-revolutionen og Tyrkiets og Europas politik over for den kurdiske leder Abdullah Öcalan.

Her er et uddrag af interviewet:

Hvad er forbindelserne mellem det kurdiske og det catalanske folk?

Vi arbejder for den samme sag. Men samtidig står vi også for nogle udfordringer, som gør det vanskeligt for os. Rojava-revolutionen er inspirerende for Catalonien. Alt hvad der kommer fra Kurdistan er en kilde til inspiration.

Hvad synes du om det demokratiske konføderationssystem? Er det muligt at implementere det og etablere det i andre regioner i verden?

Det demokratiske konføderationssystem er lykkedes i Rojava. Jeg tror, ​​det kan være en lektion for andre, men vi skal huske på, at Rojavas succes betyder ikke, at man kan få succes i en anden region.

Hvordan ser du isolationen mod den kurdiske leder Abdullah Öcalan?

Politikere og menneskerettighedsorganisationer har lanceret kampagner til frigivelsen af Öcalan. Denne indsats er et tegn på håb, og det giver mig en masse håb, fordi vi er nødt til at forsvare menneskerettighederne. Når der er sager af denne art, skal vi forsvare dem.

Hvad er dit budskab til det kurdiske folk og især befolkningen i Rojava?

Bliv ved med at kæmpe, vi følger jer fra hele verden, og I inspirerer os. Giv ikke efter for nogen form for pres. Vi lider for Rojava, men vi drømmer også for Rojava. Vi er en del af denne kamp.

Kilde: Hawarnews.com

PORTRÆT