Demirtas: Vi er forpligtet til at opretholde vores fredelige kamp med vores parti HDP og andre oppositionsstyrker

Demirtas: Vi er forpligtet til at opretholde vores fredelige kamp med vores parti HDP og andre oppositionsstyrker

Den tysk-baserede Progressive Alliance uddelte sin “2019-pris for særlig politisk mod” til tidligere HDP-medformand Selahattin Demirtaş. 

Selahattin Demirtaş’ kone Başak Demirtaş modtog prisen i hans navn, og der blev læst Selahattin Demirtaş’ brev under ceremonien. I brevet skriver Demirtaş følgende:

“Kære kammerater

Lad mig starte med at udtrykke min kærlighed og hjertelige hilsen til enhver og enhver af jer, som kommer sammen fra forskellige dele af verden for at se, hvorpå man kan styrke kampen for et bedre, friere, mere demokratisk og mere værdigt liv.

Jeg vil gerne lykønske jer for jeres indsats for at udvikle demokratiske alternativer mod den nuværende, liberale kapitalistiske styreform, der er bygget på systemisk og ubegrænset udnyttelse af natur, arbejdskraft og kultur.

Opgaven for socialister, socialdemokrater og alle andre progressive kræfter er at finde kreative løsninger på krige, forskydninger, ødelæggelse af naturen, massakrer mod kvinder og børn, alle former for racisme, kønsdiskriminering, arbejdsløshed, fattigdom, nådeløs terrorisme rettet mod civile, og mange andre brændende problemer. Jeg er sikker på, at I vil have radikale debatter, tage modige beslutninger og tage effektive skridt. Vær venlig at vide, at mit hjerte er med jer, selvom jeg er i en fængselscelle.

Jeg er meget glad for, at I trods din tunge og travle dagsorden hædrede mig ved ikke at glemme titusinder af politiske fanger i Tyrkiet, inklusive mig selv. Jeg er ikke i tvivl om, at de titusinder af millioner mennesker, der modsætter sig en stigende undertrykkelse i Tyrkiet, vil vinde kampen for demokrati, før eller senere.

Jeg retsforfølges med 122 efterforskninger, der kræver tusindvis af års fængselsstraf for de indlæg, jeg havde holdt i de tolv år, da jeg var parlamentsmedlem og derefter formand for et politisk parti. Men i virkeligheden er der absolut intet retsgrundlag for disse retsforfølgninger. Jeg har siddet i fængsel siden 4. november 2016 som politisk gidsel. HDPs tidligere medformand Figen Yüksekdağ, 7 andre tidligere parlamentsmedlemmer, snesevis af kurdiske borgmestre og tusinder af politiske fanger er i samme situation – alle er politiske gidsler. På trods af al slags undertrykkelse og uden at gå på kompromis med vores principper og værdier kæmper vi mod tyranni.

Vores mod i denne kamp kommer fra håb og kræver vores undertrykte mennesker for et frit og værdigt liv.

Derfor dedikerer jeg denne “Progressive Alliance Award 2019 for særlig politisk mod”, som I hædrede mig til alle de tyrkiske folk, først og fremmest til de modstandsdygtige kurdiske og tyrkiske folk. Og jeg accepterer denne pris på vegne af alle politiske fanger i Tyrkiet, især kvindelige politiske fanger.

Med ønsket om at se jer i en fri fremtid hilser jeg jer med mine hjertelige hilsener.”

NYHEDER