Demonstration for Diyarbakir

Demonstration for Diyarbakir

For at fordømme angrebene mod kurdere i Diyarbakir, opfordrer Sammenslutning af Kurdiske Foreninger i Danmark (FEYKURD), herboende kurdere og de demokratiske kræfter til at deltage i protestdemonstrationen i morgen (lørdag d. 6.6) kl.12:30 på Nytorv i København. Ved demonstrationen vil der være taler; Søren Søndergaard, folketingskandidat for Enhedslisten; Serdal Benli, folketingskandidat for SF;  Mads Fuglede, folketingskandidat for Venstre; Lars Aslan Rasmussen, folketingskandidat for Socialdemokraterne.

En dansk valgobservatørgruppe, hvoraf de fleste Enhedslistens folk, har i dag sat kurs mod Tyrkiet for at overvære det tyrkiske parlamentsvalg på søndag.

Imens valgobservatørgruppen var i luften, kom der meldinger om to bombeeksplosioner i den kurdiske by Diyarbakir i Tyrkiet, hvor det pro-kurdiske parti HDP skulle holde valg rally. Eksplosionerne har foreløbig kostet 4 livet, imens der meldes omkring 350 sårede.

To dage inden det tyrkiske parlamentsvalg har det prokurdiske parti HDP endnu en engang været mål for angreb. Denne gang med to bombeeksplosioner.

Læs mere om HDP her

Dansk valgobservatørgruppen forventes at overvære valgkampen primært i den kurdiske by Siirt, hvor regeringspartiet AKP ved sidste kommunalvalg begik omfattende valgfusk.

Andre dele af Europa sender ligeledes valgobservatørgrupper, idet der er en betydelig bekymring for, at den siddende AKP-regering vil stå bag omfattende valgsvindel for at forhindre det prokurdiske parti HDP i at komme over den udemokratiske spærregrænse på 10%. I tilfælde af HDP overkommer spærregrænsen mister AKP nemlig muligheden for at opnå det flertal i parlamentet, der skal sikre Erdogan og AKP at ændre den tyrkiske forfatning til et præsidentsystem.

 

NYHEDER