Den autonome administration afslutter opførelsen af Kobanê Universitets nye bygning

Den autonome administration afslutter opførelsen af Kobanê Universitets nye bygning

Den autonome administration har afsluttet opførelsen af Kobanê Universitets nye bygning, som snart åbnes for studerende.

Opførelsen af Kobanê Universitets bygning startede i 2018, men blev stoppet efter et stykke tid. Den autonome administration besluttede imidlertid at færdiggøre bygningen ved at præsentere et nyt projekt sidste år.

Ingeniør Nezmi Mihemed, leder af projektet, sagde, at den autonome administration startede projektet i 2018 ved at tildele et budget på 1 million dollars til byggeri og 700 tusind dollars til at fuldføre det. Mihemed sagde: “Universitetsområdet, der skal bebygges omfatter  i alt 7 tusind kvadratmeter, herunder 3 tusind kvadratmeter, , der går til andre formål. I fremtiden, hvor der skal bygges et kollegium til universitetet, vil området vokse endnu mere. Dette projekt har kapacitet til at rumme tusind studerende. Infrastrukturbyggeriet er afsluttet. Det eneste, der mangler at blive gjort, er asfaltering af de omkringliggende veje og udlægning af kabelnet. Alt arbejde vil være afsluttet inden for en måned.”

Mihemed fortsatte: “Den nye bygning har næsten 30 klasseværelser, hver med en kapacitet på 35-40 studerende, og mange kontorer. Den nye bygning består af 3 sektioner, 2 til studerende og 1 til administration. Der er et bibliotek og plads til 400 studerende og en studiesal.”

Kobanê Universitet starter semestret i en midlertidig bygning i byen Kobanê den 22. oktober.

Kobanê Universitet har 2 litteratur- og videnskabsafdelinger bestående af 12 fakulteter og gymnasier (akademier). Disse afdelinger er som følger: Fakultet for Skrivning, Det Pædagogiske Fakultet, Det Naturvidenskabelige Fakultet, Naturvidenskabernes Didaktik, Skolen for Uddannelsesvidenskab, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Det Tekniske Fakultet, Det Matematiske Fakultet, Det Sproglige Fakultet, Fakultet for Forvaltning og Juridiske Videnskaber, Fakultetet for Videregående Uddannelser, og Fakulteter for Samfundsvidenskabelig Forskning.

Kilde:

Anonymous, 2023: Autonomous Administration completes construction of Kobanê University’s new building. ANF, 17. November 2023

Oversættelse: Jesper Brandt

NYHEDER Udland