Endnu en yazidi-kvinde reddet fra ISIS-lejesoldater

Endnu en yazidi-kvinde reddet fra ISIS-lejesoldater

En yazidi-kvinde er atter en gang blevet reddet fra at være i kløerne på ISIS-lejesoldater.

Hüseyin Faidi, direktør for ISIS Redningskontoret i Nordøst Syrien, rapporterer, at endnu en kvinde er blevet reddet fra ISIS lejesoldater.

I alt 3.574 mennesker er indtil videre blevet reddet. Faidi sagde, at forsøgene på at redde flere kvinder, der stadig er i hænderne på ISIS-lejesoldater, fortsætter, og tilføjede, at han håbede, at disse forsøg bliver vellykkede, så han snart vil kunne dele oplysninger om de andre kvinder.

Faidi sagde i en erklæring til pressen, at en yazidi-kvinde ved navn AD, der har været i kløerne på ISIS-lejesoldater i mere end 9 år, er blevet reddet.

Han tilføjede, at hun er 23 år gammel, og at hun var blevet kidnappet fra Shengal, da hun var 14 år gammel.

Uden at give oplysninger om den region, som yazidi-kvinden er blevetreddet fra, fortsatte Faidi: “Der er 4-5 flere kvinder, der venter på at blive reddet i den samme region, hvor den unge yazidi-kvinde blev reddet. Når vi befrier dem, vil vi offentliggøre deres navne og angive den region, hvor de er blevet fanget, med offentligheden.”

Faidi sagde, at den irakiske regering ikke har givet dem nogen hjælp til at redde kvinderne og tilføjede, at de bør samarbejde for at sikre, at flere kvinder frigøres og genforenes med deres familier.

Kilde:

Anonymous, 2023: One more Yazidi woman rescued from ISIS mercenaries . ANF, 28. September 2023.

Oversættelse: Jesper Brandt

NYHEDER