Ezidierne bør ikke sætte deres håb til den irakiske regering

Ezidierne bør ikke sætte deres håb til den irakiske regering

Hesen Heci, medlem af Yazidi Freedom and Democracy Party (PADE), siger, at ezidierne ikke skal sætte deres håb til den irakiske regering.

Ifølge Heci er der mange lande, der har indflydelse i Irak. “Der er for mange styrker i Irak. De bestemmer, Irak implementerer beslutningen. Den irakiske regering har ingen indflydelse. Det er derfor, der var massakrer i Shengal i 2003 og 2014,” siger Heci.

Massakreplaner mod eziderne

Heci fremhæver, at folket i Shengal bør kræve deres rettigheder. “Den nye regering i Irak vil hellere ikke arbejde for folket, især for ezidierne. Hvis vi ikke kræver vores rettigheder, vil ingen. Shengal-massakren var en international sammensværgelse. Irak støttede også denne massakre. Planerne for massakren mod Shengal fortsætter stadig i dag.

Fjenden tillader ikke Shengal at blive stærkere og danne social, militær og politisk enhed. Vi skal kæmpe hårdere for at forpurre fjendens planer og deres beskidte politik,” siger Heci.

Vi ønsker at leve sammen i fred

Heci bemærker, at nogle mennesker ytrer sig i medierne, som om de var repræsentanter for ezidierne. “Nogle mennesker kommer med udtalelser, der skader Shengal gennem pressen. De ønsker at skabe kaos i Shengal. Men de er ikke repræsentanter for ezidierne. Dette er uacceptabelt. Vi er ikke tilhængere af krig. Vi ønsker fred. Vi vil leve sammen med alle folk,” siger Heci.

NYHEDER Udland