IS udgøre en trussel mod alle lande

IS udgøre en trussel mod alle lande

IS angreb Sina-fængslet i Hesekê torsdag aften for at få sine lejesoldater til at flygte. Siden har der været hårde kampe i området. 

Loqman Ehme, talsmand for den autonome administration i nordlige Syrien, har talt med ANF om det mislykkede udbrudsforsøg i Sina-fængslet i Heseke.

Ehme påpeger, at den autonome administration har i lang tid været under konstant angreb. Det tætte samarbejde mellem IS og den tyrkiske stat viste sig for eksempel i 2016, da De Syriske Demokratiske Styrker (SDF) ville indtage Manbij fra IS .

“På det tidspunkt var Azaz og Jarablus også i hænderne på IS, men den tyrkiske stat havde ingen problemer med IS. Da vi indledte offensiven, begyndte den tyrkiske stat at angribe,” siger Ehme.

Internationale magter gør ikke deres arbejde

Sina-fængslet er ikke egnet til indespærring af IS-lejesoldater og bruges kun på grund af mangel på alternativer, bemærker Ehme og minder om, at den autonome administration længe har efterlyst en international domstol for IS-fanger. Ifølge Ehme har ingen internationale magter taget ansvar for at oprette et passende fængsel for IS-lejesoldater.

“Tusindvis af IS-familier er også indkvarteret i Hol Camp. Den autonome administration kræver, at de vender tilbage til deres oprindelseslande, men ingen gøre noget. Derudover udgør de massive angreb fra den tyrkiske stat og dens lejesoldater en alvorlig trussel mod sikkerheden. Det nyder Islamisk Stat godt af. Vi har flere gange udtalt, at IS ikke er blevet elimineret og stadig udgør en stor trussel. Den seneste hændelse har endnu en gang gjort det klart, at IS meget aktivt organiserer sig gennem hemmelige celler og fortsat er en stor trussel.

Vi håber, at der vil blive ydet logistisk og økonomisk støtte til den autonome administration. IS’ flugt fra fængslet er ikke kun en fare for os, men også for andre lande,” siger Ehme.

NYHEDER Udland