Fælles enhed kunne have forebygget massakren bl.a. i Shingal

Fælles enhed kunne have forebygget massakren bl.a. i Shingal

I sidste uge afholdte KNK ( Den nationale kurdiske kongres) og en del kurdiske partier en konference i den syd-kurdiske by Suleymaniye. Ved konferencen var ezidierne også repræsenteret og her konkluderede de, at hvis kurderne havde haft fælles fodslag ved angrebene mod Sengal tilbage i 2014, så havde situationen set anderledes ud.

Endvidere pointerede de ezidiske repræsentanter Dijwar Evdal og Cihan Celo, at kurderne ikke havde andre muligheder end at være en enhed, da de ellers ville stå svækket over for deres fjender i regionen.

Dijwar Evdal udtalte sig således:

“Vi som ezidier prioriterer, at vi først og fremmest står sammen som kurdere og på den måde i fælles enhed får fjernet fjenderne fra vores jord. Sammen kan vi modstå den fortsatte undertrykkelse mod vores folk. Vi har ligesom andre folk ret til vores eget land og region, og det er derfor vi deltager til konferencen”.

Ezidierne så konferencen som et modsvar til kurdernes fjender og opfodrede til, at man i fremtiden undgik lignende angreb som det i 2014 mod Sengal.

Cihan Celo sagde ligeledes, at historien ville straffe de ansvarlige, som fuldstændig lukkede øjnene, da ezidiske kvinder blev bortført og flere tusinde dræbt.

Cihan Celo tilføjede:
“Ikke nok med alle den smerte vi måtte gå igennem, så var vores folk også nødt til at flygte fra deres hjem. Derfor ønsker vi mere end andre, at vi skaber en fælles enhed, så vi kan stå stærkere end tidligere”.

NYHEDER Udland