Fredsblokken: Løslad tyrkiske menneskerettighedsforkæmpere

Fredsblokken: Løslad tyrkiske menneskerettighedsforkæmpere

En række repræsentanter fra Fredsblokken bestående af barforeninger og akademikere opfordrer til, at man hurtigst muligt løslader tyrkiske rettighedsforkæmpere, der blev tilbageholdt under et træningsmøde i Büyükada i Istanbul og derefter arresteret for to uger siden. Blandt anholdte er der også İdil Eser som er direktør for Amnesty International i Tyrkiet.

I en erklæring lyder det i den forbindelse:

“Som Fredblok betragter vi denne operation som en skandaløs handling mod den sociale fred og vi fordømmer det. Dette skal løses så hurtigt som muligt, og rettighedsforkæmpere skal løslades . Vi opfordrer institutionerne, især barforeninger til at handle i sagen til fordel for demokrati og retfærdighed.”

Af advokater blev Özlem Dalkıran, İdil Eser, Günal Kurşun, Veli Acu, Ali Garawi og Peter Steudtner anholdt den 18. juli og Nalan Erkem, İlknur Üstün, Nejat Taştan og Seyhmus Özbekli blev løsladt imens retssagen mod dem er verserende.

Desuden blev følgende menneskerettighedsforkæmpere under en workshop i Buyukada, som er en af ​​de Prince-øerne i Istanbul også anholdt:

Nalan Erkem og Özlem Dalkıran (Helsinki Citizens Assembly), İlknur Üstün (Kvinders Coalition), İdil Eser (Amnesty International) og Veli Acu (Human Rights Agenda Association), Günal Kurşun (Human Rights Agenda Association), Nejat Taştan ( Foreningen for Overvågning Equal Rights), Şeyhmuz Özbekli) Ali Garawi (menneskerettighedstræner), og Peter Steudtner (tysk borger menneskerettighedstræner).

Den 18. juli blev Eser, Dalkıran, Kurşun, Acu, Garawi og Steudtner arresteret. Erkem, Üstün, Taştan og Özbekli blev løsladt og der blev pålagt et internationalt rejseforbud.

foto: gazeteduvar

Indland NYHEDER