I dag er det 8. marts Kvindernes Internationale Kampdag

I dag er det 8. marts Kvindernes Internationale Kampdag

Af Ibrahim Benli

I dag er det 8. marts Kvindernes Internationale Kampdag. Jeg sender mine solidariske hilsner til alle kvinder, der kæmper for et frit og ligeværdigt liv i hjemmet, på arbejdet, på barrikaderne og på slagmarken.

Selvom det i Danmark går bedre for ligestillingen mellem kønnene, er vi slet ikke mål – vi skal have ligeløn, ordentlige barselsordninger og vi skal sige nej til diskrimination på baggrund af køn, kønsidentitet og seksualitet. Ligeledes skal vi være solidariske med kvinder, der i dette land udsættes for vold eller anden uværdig behandling grundet negativ social kontrol.

Sidst og ikke mindst skal vi være solidariske med de modige kvinder, der hver eneste dag kæmper med livet som en indsats mod undertrykkelse regimer. Jeg vil derfor dedikere dagen i dag til en af de modigste kvinder, jeg kender, nemlig Leyla Güven , der for nyligt blev dømt for 22 års fængsel grundet hendes kamp for demokrati og lige rettigheder i totalitært regime, som Erdogans regime. Leyla Güven var en folkevalgt parlamentsmedlem for venstreorienteret oppositionsparti HDP.

Kvinder er livet og friheden eller sagt på kurdisk “Jin- Jiyan – Azadi”, er de tre ord, som kurdisk frihedskamp har dedikeret til kvinderne for at fremhæve betydningen af kvinderne i kampen for et frit og demokratisk samfund. Uden lige og frie kvinder er der nemlig intet frit liv eller samfund.

God 8. marts derude!

Forfatteren er selv ansvarlig for sine holdninger.

DEBAT NYHEDER