Irakisk forfatter: Arabiske eliter, der tilslutter sig Ocalans frihedsinitiativ, øges

Irakisk forfatter: Arabiske eliter, der tilslutter sig Ocalans frihedsinitiativ, øges

Den irakiske forfatter og journalist Ali Naji beretter, at ”Det arabiske initiativ for Ocalans frihed” øges dag for dag ved at de arabiske eliter, der hidtil har været langt fra Ocalan-spørgsmålet på grund af manglende information nu også slutter sig til det. Han tilføjer: “Vores initiativ vil bidrage til at afhjælpe uretfærdigheden med Ocalan i de tyrkiske fængsler.”

På 22 års-dagen for den internationale sammensværgelse, der blev rettet mod kurder-lederen Abdullah Ocalan den 15. februar 1999, lancerede en gruppe egyptiske og arabiske intellektuelle et arabisk initiativ med det formål at introducere spørgsmålet om Ocalan og hans folk under navnet “Det arabiske initiativ for Ocalans frihed”, baseret på deres humanitære tilknytning med pligt til at støtte de, der slås for deres folks frihed på den ene side og loyalitet over for de nære historiske bånd, der forener de arabiske og kurdiske befolkninger.

I denne sammenhæng sagde den irakiske forfatter og journalist, der bor i Paris, Ali Naji, at initiativet blev lanceret af en elite af arabiske intellektuelle og politiske aktivister for at kræve frihed for den kurdiske leder Abdullah Ocalan. Det er en del af de aktiviteter, der tidligere er blevet gennemført af nogle aktivister, talsmænd for frihed og den arabiske elite, der ved, hvordan Ocalan er blevet krænket.

Et medlem af det “arabiske initiativ for Ocalans frihed” har i en særlig erklæring til ANHA beskrevet, hvordan initiativet sigter mod at forene visioner og formidle en stærkere og bredere stemme i den arabiske og internationale opinion mod uretfærdighederne overfor Ocalan og mod den moralske og fysiske tortur. det tyrkiske regime udøver imod ham i fængslet.

Den irakiske forfatter og journalist påpeger, at de arabiske og internationale medier og den offentlige mening ikke ved, at det tyrkiske regime har placeret Ocalan i et fugtigt, urent rum, hvor han lytter til en radio, der kun består af to stationer og kun kan møde sin familie en eller to gange i løbet af året – ud over andre beskidte tyrkiske torturmetoder han bliver udsat for.

Naji understregede, at initiativet vil bryde det tyrkiske tyranni over for Ocalan og alle frie mennesker, der uretfærdigt er fængslet i tyrkiske fængsler, og påpeger, at initiativet vil fortsætte og ikke stoppe.

Ali Naji understreger, at støtten og tilslutningen til initiativet øges dag for dag blandt de arabiske eliter, der har befundet sig langt fra Ocalan-spørgsmålet på grund af manglende information, og tilføjer: “Men initiativet har oplyst dem om, hvordan Ocalan er blevet uretfærdigt behandlet, og vores initiativ vil bidrage til at standse uretfærdigheden mod ham i de tyrkiske fængsler.”

Dr. Fernaz Atiyya Ahmed, professor i statskundskab og medlem af det arabiske initiativ for Ocalans frihed, har i en tidligere erklæring til ANHA fortalt, at “ initiativet hidtil har indsamlet 8.000 underskrifter til støtte for ​​Ocalans frihed. ” Hun bekræfter, at kampagnen fortsætter og udvides, at der bliver stadigt flere, der forsvarer Ocalans frihed, og, at alle underskrifter vil blive sendt til den internationale kampagne for at støtte Ocalan.

Kilde: AMANI AZZAM, 2021: Iraqi writer: Arab elites joining Ocalan freedom initiative increases. ANHA, 2. March 2021.

NYHEDER