KCK: Elci blev myrdet for at sige: “PKK er ikke en terrororganisation”

KCK: Elci blev myrdet for at sige: “PKK er ikke en terrororganisation”

KCK har udsendt en pressemeddelelse om mordet på Tahir Elci, leder af Sammenslutningen af Advokater i Diyarbakir.

KCK understreger, at Tahir Elci er blevet udpeget som et mål og dræbt for at begå den alvorligste forbrydelse i øjnene af den tyrkiske stat ved at sige:” PKK er ikke en terrororganisation.”

KCK mener, at videooptagelsen fra episoden beviser klart, at Elci blev myrdet af det tyrkiske politi, da han blev bevidst skudt i hovedet. “Det er tydeligt, at politifolk allerede havde valgt ham som et mål og myrdede ham på det mest passende tidspunkt.”

KCK kritiserer den tyrkiske premierminister Ahmet Davutoglus bemærkninger i forhold til, at Elci kunne have været fanget i krydsild mellem det tyrkiske politi og YDG-H. KCK mener, at det er et forsøg på at dække over kriminalitet, som staten har begået.

Tahir Elci havde flere gange påpeget, at han daglig modtog dødstrusler og især efter, at han den 14. oktober i et tv-program på CNN Tûrk udtalte sig om, at han ikke anser PKK som en terrororganisation. Ordret fik Elci sagt følgende, som han blev retsforfulgt for: ”Er PKK nu en terrororganisation? Nej, PKK er ikke en terrororganisation. PKK er en politisk bevægelse, der har til formål at implementere det politiske program i deres egne områder.”

Se det ovennævnte interview med Tahir Elci som Channel 4 News fik foretaget den 24. oktober i Diyarbakir/Amed.

Indland NYHEDER Udland