Ligner præsident Erdogan filmfiguren Gollum?

Ligner præsident Erdogan filmfiguren Gollum?

En tyrkisk læge ved navn Bilgin Ciftci har sammenlignet Tyrkiets præsident Recep Tayyip Erdogan med Ringenes Herre og karakteren Gollum. Det kan koste ham to års fængsel.

En tyrkisk domstol har nedsat en ekspertgruppe, som skal afgøre om hvorvidt Ringenes Herre-karakteren Gollum ligner den tyrkiske præsident Erdogan eller ej. Domstolen kunne ikke selv afgøre sagen, hvorfor der nu er sat to akademikere, to adfærdsmæssige forskere eller psykologer og ikke mindst en ekspert i tv og film på opgaven. Dette hold eksperter skal give deres bud på om Gollum ligner Erdogan eller omvendt.

Sagens dommer havde kun set noget af Ringenes Herre-filmene, derfor var han ikke i stand til at afgøre om Gollum var en god eller ond karakter. Bilgin Ciftci, som blev fyret fra sit arbejde pga. de delte Gollum-billeder har forsvaret sig selv med, at Gollum er en god karakter i filmene. Retssagen er udskudt til februar.

Siden Recep Tayyip Erdogan kom til magten er 63 journalister blevet idømt i alt 32 års fængsel, hvilket gør Tyrkiet til nummer 149 ud af 180 lande på pressefrihedsindekset i den forkerte ende.

I Tyrkiet risikerer man op til fire års fængsel, hvis man fornærmer præsidenten.

Kilde: Jyllands-posten.dk

Indland NYHEDER Udland