Maria Edgarda Marcucci fortæller om sine oplevelser i Rojava

Maria Edgarda Marcucci opholdte sig i Rojava i næsten et år, hvor hun meldte sig frivilligt i rækken af ​​Kvindernes Forsvarsenheder YPJ (Yekîneyên Parastina Jin) for at bekæmpe IS.

Efter hendes tilbagevenden i juni 2018 rejste Marcucci, også kendt som Eddi, over hele Italien og holdt foredrag om sine oplevelser i Rojava.

I den tid Marcucci har holdt foredrag om sine oplevelser i Rojava, har hun været overvåget af de italienske myndigheder. Tilbage i marts blev hun klassificeret som en ”social trussel” og derfor er hendes frihed ude i offentligheden blevet begrænset.

Hun er i husarrest, hvilket betyder, at hun ikke kan forlade sit hjem mellem kl. 21 og 07. Hun har ikke lov til at deltage i nogen begivenheder. Hun har heller ikke lov til at opholde sig på offentlige steder, restauranter eller barer. Og hendes kørekort og pas er blevet konfiskeret.

Marcucci mener, at der er en bestemt årsag til, hvorfor hendes frihed bliver begrænset ude i offentligheden.

”Man ønsker at forhindre enhver forbindelse mellem Europa og Kurdistan, forhindre udbredelsen af ​​Abdullah Öcalans ideer,” siger hun til dagbladet Yeni Özgür Politika.

NYHEDER