Rojava: Kvindernes økonomi styrkes gennem kooperativer

Den økonomiske krise kan mærkes overalt i Syrien. For at mindske den økonomiske krise har kvindebevægelsen Kongreya Star igangsat nye projekter i den kurdiske region i Syrien.

Kongreya Star Economic Committee har oprettet en række kvindelige landbrugsprojekter i Cizîrê-regionen. Omkring 275 kvinder arbejder permanent i disse projekter i Derik, Qamişlo, Tirbespiyê, Amûdê, Hesekê og Şedadê. Der er allerede oprettet et kvindemarked i Amûdê, hvor grøntsager sælges til rimelige priser.

Lema Xelîl er en af ​​lederne for et andelsselskab i Tirbespiyê. Hun rapporterer, at kvinderne er blevet økonomisk uafhængige gennem kooperativerne, men at kooperativerne også yder et vigtigt bidrag til økonomien i regionen. Kooperativernes produkter stilles til rådighed for befolkningen til en rimelig pris. For eksempel koster hvidløg 2.000 lira på markedet og kun 400 lira i kooperativer.

Vi er imod enhver forfølgelse af fortjeneste

Armanc Mihemed fra ledelsen af ​​Udvalget for Kvindernes Økonomi i det nordlige og østlige Syrien siger: ”Vores kooperativer arbejder med stor succes. Vores mål er at udvide det til hele samfundet og styrke regionens økonomi. Vi ønsker ikke at tjene penge, tværtimod vi vil ødelægge denne profit-centrerede mentalitet.”

NYHEDER