Nusaybin stadig belejret

Nusaybin stadig belejret

Provinsbyen Nusaybin, som hører til byen Mardin og ligger tæt på den tyrkisk-syriske grænse, er stadig under belejring fra de tyrkiske styrkers side. Nusaybin har til og med i dag (red. 23.11.) været belejret i hele 10 dage og udgangsforbuddet i byen fortsætter. Indtil til i dag er der blevet dræbt 8 civile og i og med, at belejringen fortsætter vil dette tal desværre stige. Dette er anden gang, at Nusaybin bliver belejret af de tyrkiske myndigheder og sidst gang døde der over 12 civile.

Situationen i Nusaybin har ført til, at HDP-parlamentarikere fra Mardin er gået i gang med at sultestrejke. Dette er igangsat for at gøre verden opmærksom på den kritiske situationen i Nusaybin. Endvidere har HDP-ordfører Idris Baluken gjort parlamentet opmærksomme på udviklingen i Nusaybin og bedt om, at man omgående stopper belejringen af Nusaybin og udgangsforbuddet ophæves. Tidligere har provinsbyerne Silvan, Cizre og Yüksekova også var belejret af myndighederne.

Angreb mod HDP-parlamentatiker

Det sidste ny er, at der i i går var angreb mod HDP-parlamentarikeren Mithat Sincar og DBP-medforkvinde Emine Ayna, som prøvede at komme ind i Nusaybin. De blev angrebet af politiet med tåregas og vandkanoner, som førte til, at Mithat Sincar blev indlagt. Samtidig blev de tilstedeværende kameramænd og fotografers udstyr konfiskeret og tilbageholdt. Politiets angreb mod de fredelige demonstranter førte også til flere anholdelser af civile og HDP-folk, som ønskede, at man stopper belejringen af Nusaybin.

Kilde: Firatnews.com

Indland NYHEDER Udland